600 kg op je voet…

600 kg op je voet…

Jajaaaa, ik weet óók wel dat ik niet met mijn sandalen aan naar mijn paard moet gaan. Niet verstandig. Maarja, ik wilde ook alleen maar even een hek voor Texas open doen, zodat hij lekker even gras kon eten. Daarvoor hoefde ik met die 30 graden toch geen dikke schoenen of laarzen aan te doen?

Dus ik wil het hek open zetten, maar zie dat er wel heel erg veel vliegen om zijn hoofd zweven. En op zijn ogen gaan zitten. Dat is niet fijn! Ik besluit toch maar even een beschermend masker bij ‘m om te doen.  Terwijl ik het masker bij Tex omdoe, landt er een steekvlieg op zijn borst. Tex besluit om met zijn voorbeen de vlieg weg te slaan. Logisch toch, want ik was met zijn hoofd bezig. Maarja, toen landde zijn been dus op mijn voet. Ik kan je vertellen, dat voel je! Ik zal maar niet herhalen wat ik toen allemaal heb uitgekraamd. Het was niet fraai. Maar het deed ook super zeer!

Nouja, nog even het hek opengezet en toen ben ik maar naar een stoel gestrompeld. Mijn voet begon al blauw en paars te worden. Wel een mooie kleur overigens. Ik besloot om een JSJ-greep toe te passen die helpt om zwelling tegen te gaan. En dat werkte geweldig! Ik heb wel 20 tot 30 minuten de greep toegepast. Ik ben gestopt toen de pijn duidelijk wegtrok.

Nu, 1 dag later, kan ik concluderen dat mijn voet niet dik is geworden. De paars/blauwe kleur is grotendeels weg. Ik kan mijn voet gewoon belasten. Het is alleen nog een beetje gevoelig als ik er hard op druk.

Wil je weten welke greep ik heb toegepast? Het is heel eenvoudig: leg je rechterhand op de pijnlijke plek (of net erboven, als de pijn te hevig is om aan te raken) en leg dan je linkerhand op je rechterhand. That’s it. De energie helpt de zwelling tegen te gaan. Tussendoor heb ik ook een poosje mijn linkerhand in mijn linkerlies gelegd. Dit helpt als er eventueel bot is beschadigd. Daarna heb ik mijn linkerhand op mijn rechterhand gelegd.

Het is echt een fantastische greep, Het is verbazingwekkend hoe snel de pijn verdween en hoe weinig ‘restverschijnselen’ er waren.

Echt iets om te onthouden. Je kunt deze greep toepassen bij een kneuzing, verzwikking en zelfs bij een mogelijke breuk.