Allergische reactie wespensteek

Allergische reactie wespensteek

Van Riena kreeg ik dit mooie verhaal door.

Mijn ervaring van een allergische reactie na een wespensteek en de invloed die JSJ voor mij daarbij heeft gehad.  

Ik kreeg gelijk een allergische reactie en heel veel pijn na een wespensteek in m’n pink,  Ik deed wat Jin Shin Jyutsu zelfhulp maar het was op dat moment niet voldoende voor mij. Toen ik merkte dat het niet goed ging en TE HEFTIG werd, heb ik contact met de huisarts opgenomen.
Ik zag letterlijk de gifstoffen door m’n hand en vingers gaan. Het werd vierkant en ‘t brandde en de pijn was enorm. ‘T sloeg ook op m’n zenuwgestel en ‘t lopen ging ook moeilijker.
Van de huisarts moest ik gelijk medicijnen (Tavegyl) laten halen en innemen en ik moest iemand direct vragen om bij me te blijven. Als het erger werd moest ik terugbellen. Dat gebeurde ook en ze is gelijk naar me toe gekomen. Ze controleerde eerst m’n bloeddruk. Die erg hoog was en daar was ze blij om. Begrijpelijk ik ook. En daarna heeft ze een injectie gegeven. Ze had verwacht dat ik daar snel op zou reageren maar dat gebeurde niet. De pijn bleef erg heftig en ze zag ook wel dat de allergie door bleef ontwikkelen. Je zag h’m gewoon lopen. Bizar gewoon. Ik bleef ook zo trillen en m’n stem had ik ook niet goed onder controle. Ik liet ondertussen iemand regelmatig de binnenkant van m’n knieën vasthouden, VES 1. Tot ik t stemmetje in m’n hoofd hoorde. Laat ze de levensenergie pakken, de 1 na laatste stap van de Centrale stroom. Ik vroeg de arts of ze bereid was dat te doen. En je voelt h’m al aankomen, binnen 1 min. stopte het trillen, had m’n stem terug en de pijn zakte enorm. De arts vond het HEEL BIJZONDER en ze zei ook gelijk ik voelde het daadwerkelijk gebeuren. Ze heeft een foto van t boek van Felicitas Waldec gemaakt. En ze zei dat ze verder op JSJ ging googelen. Zo’n mooie ervaring weer.
Verder heb ik m’n hand en arm gekoeld met ice-pad’s om de pijn en t branderige gevoel aan te kunnen. Nog een paar keer de 1 na laatste stap van de Centrale stroom laten vasthouden. De volgende ochtend, na een goede nachtrust zag ik dat m’n bovenarm dikker was en dat daar de uitslag zich verder had ontwikkeld. Vooral de binnenkant van m’n bovenarm zat een gemene plek die ook weer pijnlijk-en  branderig was. M’n vingers kon ik in ieder geval weer bewegen. Voor m’n smoothie had ik net een stuk aloe Vera afgesneden toen de stem weer zei dat gebruik je toch ook bij brandwonden? Gelijk m’n onderarm, hand/vinger ingesmeerd en dat gaf gelijk verlichting. Maar ik had nog niet m’n bovenarm ermee ingesmeerd omdat ik m’n truitje nog aan had. Dat verschil was goed te voelen. Daarna m’n T-shirt uitgetrokken en ook daar aloe Vera opgesmeerd. Ook toen gelijk verlichting. Dus conclusie voor die dag was rusten, koelen, citroen melisse thee en aloe Vera.

Wat een heftige ervaring was, was tegelijk ook een mooie ervaring om JSJ in te kunnen/mogen zetten en te ervaren.

Ik hoop dat mijn verhaal ook andere kan/mag helpen bij zo’n acute allergisch reactie.

Ik ben blij dat Riena deze ervaring heeft gedeeld,  zodat mensen die hetzelfde meemaken er hun voordeel mee kunnen doen.

Let wel: neem altijd contact op met de huisarts wanneer het er ook maar enigszins op lijkt dat je na een prik van een insect een allergische reactie krijgt!

Zoals ik het zie is de kracht van Jin Shin Jyutsu in dit geval geweest, dat de gekozen stap van de Centrale Stroom ervoor heeft gezorgd dat de medicatie alsnog snel op de juiste plek terecht kwam en zijn werk kon doen.

Riena heeft er heel verstandig aan gedaan om direct de huisarts te bellen toen bleek dat de eerste zelfhulp niet snel effect had. Bij zaken als een heftige allergische reactie is snel handelen noodzakelijk.