Sterk staaltje kattenwijsheid

Sterk staaltje kattenwijsheid

Dit is Simba, ons eigenwijze poezebeest.
Nog nooit heb ik haar energie mogen stromen. Zodra ik het probeerde, liep ze weg. Tot vorige week.

Toen vertoonde ze ineens vreemd gedrag. Ze was ongedurig, terwijl ze dat nooit is. Dan weer naar buiten, dan weer naar binnen. Tot ik zag dat ze buiten de kattenbak plaste. En er bloed bij de urine zat. Natuurlijk vrijdagavond laat. Omdat ze niet heel ziek oogde, besloot ik de nacht af te wachten en de volgende dag nader te besluiten.

Om haar voor de nacht wat meer comfort te bieden, probeerde ik Jin Shin Jyutsu toe te passen. Dus ik bood haar mijn handen aan.
Zowaar! Het mocht! Ze ging zelfs net zo liggen dat mijn handen precies op de goede plaatsen kwamen om de blaasenergie te ondersteunen.
Ik ging daarna met een gerust gevoel naar bed.

De volgende dag was ze al minder rusteloos. Ik mocht haar meerdere keren ‘stromen’. Als ik in de buurt van haar slaapplek kwam, miauwde ze. Net of ze vroeg ‘leen me je handen nog even’.
Toen het weekend voorbij was, was er niets meer aan de hand. We hebben wel speciaal voer besteld dat ondersteunend werkt bij blaasproblemen. Om herhaling te voorkomen,

Ik vond het vooral bijzonder om te ervaren dat Simba instinctief wist wat zou helpen om te herstellen. Dat het aanraken van de juiste plekken ineens wel mocht, terwijl het eerder absoluut niet was toegestaan.

Gek poesje. Blij dat ze weer de oude is.