Confronterend…

Confronterend…

BAM! Een confronterend weekje……gewoon met 2 voeten vol in mijn valkuilen gestapt. Poeh, ik weet ineens weer hoe dat voelt. Niet fijn.

Ik had ze al zo lang niet meer gezien, dat ik dacht dat ze dicht gegroeid waren. Maar toch niet. De route ernaar toe was blijkbaar nog toegankelijk.

Dat heb je soms. Dan gaat alles op rolletjes en dan denk je dat het niet zo heel erg nodig is om dagelijks je balans te herstellen. Even geen tijd voor, en ach, het gaat prima zo. Het kan wel even wat minder.

Totdat je merkt dat alles niet meer zo soepel loopt en kleine tegenslagen je uit je evenwicht brengen. Huh? Dat was toch iets van vroeger?

Het slechte nieuws: de route naar mijn valkuilen is misschien een beetje dichtgegroeid, maar de kuilen liggen er nog wel. En ook: als ik niet regelmatig mijn systeem ‘stroom’, dan werkt het dus minder goed. Maar dat is eigenlijk met alles zo. Een sixpack bouw je ook niet op met af en toe eens buikspieroefeningen doen. Dus wil ik maximale balans, dan moet ik ‘mijn momentje‘ nemen. En juist wanneer het voelt alsof je daar geen tijd voor hebt, dan is het extra hard nodig.

Gelukkig stond er een afspraak voor uitwisseling gepland, dus dat kwam goed uit. Zelf een Jin Shin Jyutsu® harmonisatie ontvangen is heerlijk. Ik mocht dat weer ervaren, al wist ik het wel.

Het goede nieuws: het verschil is mega. Ik heb nu weer even gevoeld hoe het is als ik niet zo in balans ben. Nouuuu, daar ga ik graag snel weer vandaan. Zeker in deze tijd, waarin op energetisch niveau zoveel gaande is, is het van belang telkens weer je balans op te zoeken. Voor mij is Jin Shin Jyutsu de enige manier om dat te doen. Enerzijds omdat ik zeker weet, dat het mij inzichten geeft en terugbrengt naar de essentie. Ik kan er dus volledig op vertrouwen. Anderzijds omdat het toepassen moeiteloos is. Het is altijd en overal mogelijk. Je moet het alleen wel ‘doen’, hoewel dat laatste woord niet goed de lading dekt. Je moet het eigenlijk meer ‘zijn’, ofwel BE IT IS,