Corona

Corona

Nu de verspreiding van het coronavirus serieuze vormen begint aan te nemen, wil ik graag nog wat extra informatie geven over wat je  kunt doen om jezelf zo goed mogelijk te wapenen tegen eventuele besmetting.

Ik ga het niet hebben over handen wassen en dergelijke. Daar is al meer dan genoeg aandacht voor.

Ik heb een extra Jin Shin Jyutsu oefening voor je die wellicht nog iets makkelijker te doen is dan de oefening die is opgenomen bij ‘natuurlijke antibiotica’. Deze lijkt er wel een beetje op, maar is net even anders.

De oefening gaat als volgt:

1. Leg je rechterhand over je linkerschouder 

2. Maak vervolgens met je linkerhand een ring, waarbij je je duim op de nagel van je wijsvinger legt

3. Laat je rechterhand liggen en ga met je linkerhand de andere vingers af, dus achtereenvolgens duim op nagel middelvinger, daarna op de ringvinger en daarna op de pink.

De foto hieronder toont de 3e stap: duim op nagel ringvinger.

Het is een krachtige oefening die je weerstand ondersteunt en ook helpt bij bijvoorbeeld koorts.

Verder:

Een herborist vertelde mij over de kracht van vlierbessen voor je immuunsysteem. Dus kun je aan vlierbessensiroop of -tinctuur komen, neem daar dan dagelijks een eetlepel (siroop) of theelepel (tinctuur) van. Zelf had ik toevallig nog een restje zelfgemaakte siroop van vlierbessen en rauwe honing. Dat blijkt een heel goede combi te zijn. Ik heb me al voorgenomen om komend seizoen maar een mooie voorraad aan te leggen (als er voldoende bessen zijn).

Ook etherische oliën zijn zeer bruikbaar. Zorg wel dat je pure olie hebt zonder toevoegingen. Zelf gebruik ik de olie van Chi of eventueel Doterra.

Copaiba-olie is heel goed om je immuunsysteem te ondersteunen. ’s Morgens een druppel onder je tong, of op de huid smeren is prima.

Verder kun je bijvoorbeeld de olie van zwarte peper en/of oregano gebruiken om te verstuiven in de lucht, als virusbestrijders.

Een druppeltje Grapefruit- of mandarijnolie ’s morgens in een glaasje water ondersteunt ook je systeem.

En een druppel Tea Tree is fijn om je handen mee te ontsmetten.

Wees altijd voorzichtig met het gebruik van essentiele oliën! Ze zijn zeer geconcentreerd en 1 druppel bevat enorm veel werkzame stoffen. Dus gebruik ze niet ‘royaal’, maar met mate.

De oliën zijn te koop via internet. Woon je in de buurt dan kun je ook altijd even bij me langs komen. Ik heb wel wat op voorraad.

Verder zijn er mooie spagyrische complexen, zowel bedoeld om te ondersteunen wanneer je ziek bent als ook om te voorkomen dat je ziek wordt. Als je daar interesse voor hebt, neem dan contact met mij op.

En tot slot (misschien wel de belangrijkste tip): laat je niet gek maken. Angst en stress zijn je grootste vijand. Zij ondermijnen als geen ander het immuunsysteem. En daar is een duidelijke verklaring voor: van oorsprong is angst bedoeld om te waarschuwen voor gevaar. We hadden stress als er bijvoorbeeld plotseling een tijger in de buurt was. Het enige dat je dan moet doen is RENNEN!

Om zo hard mogelijk te rennen, moet je al je energie kunnen gebruiken. Ons systeem zit zo mooi in elkaar, dat het in die situatie alle andere functies even uitschakelt, zodat je al je energie kunt gebruiken om zo hard mogelijk te lopen. Ook het immuunsysteem wordt dan uitgeschakeld, want het onderhoud van dat systeem vergt heel veel  energie.

Nadat het gevaar is geweken, wordt alles weer hersteld.

Met onze huidige manier van leven, kan het gebeuren dat we niet af en toe, maar elke dag urenlang ‘door een tijger achterna worden gezeten’. Althans, zo ervaart ons lichaam dat. De stapels dossier die afgewerkt moeten worden, de deadlines, maar ook de druk die we onszelf opleggen, het levert allemaal stress op. En dus wordt ons immuunsysteem verzwakt.

Misschien wist je dit al. En anders weet je het nu. Dus mijn laatste tip: RELAX 😊. Gun jezelf een extra Jin Shin Jyutsu momentje (houd je vingers een keer extra vast of doe een adem-oefening), ga de natuur in en wees lief voor jezelf, en anderen 💞.