Energiewerk: zin of onzin?

Energiewerk: zin of onzin?

“Geloof je zelf nou echt in die onzin? Eerlijk zeggen!”

Ik kijk mijn gesprekspartner aan en schiet in de lach. Wat een vraag. “Nee”,  zeg ik, “ik geloof er niet in. Dat is veel te zacht uitgedrukt. Ik ben ervan overtuigd!”

Ik zie dat ze er niks van snapt. “Nou, ik geloof er niet in. Het is te simpel. Hoe kan het aanraken van een plek nou iets in gang zetten. en klachten verminderen…..tssss…”

Ik vind het niet zo nodig haar te overtuigen. Ieder z’n mening.

Dus ik reageer een beetje in de trant van dat niemand van haar verlangt dat ze erin gelooft en dat ze er ook niets mee hoeft. Maar daar neemt ze toch geen genoegen mee. “Ik begrijp het niet,” gaat ze  door “jij kunt toch ook nadenken. Waarom tuin jij hier dan in? ”  En nu moet ik inderdaad even “nadenken” hoe ik daar op zal reageren.

Ik probeer het met een vergelijking.

“Herinner jij je nog die tijd dat je zwanger was?”, vraag ik. “Dacht jij toen wel eens ‘vandaag werk ik eens even aan het maag -en darmstelsel van die kleine. En morgen doe ik dan het immuunsysteem”?” Ze kijkt me aan en ik zie dat ze mijn vraag niet begrijpt. “Kijk, jouw lijf is in staat een heel kind te laten ontstaan en groeien. Als je eenmaal zwanger bent hoef je daar verder niets aan te doen. Je lichaam weet precies hoe dat moet. Vergeleken daarbij is het in balans brengen van de energie en het oplossen van ongemak een eitje. Dat kan jouw lijf prima.”

Ik ga nog even door: “Eigenlijk kun je het lichaam zien als een geweldige computer, met oneindig veel mogelijkheden. Alleen, we gebruiken slechts een fractie van alle beschikbare functies. Dat is toch jammer? En ja, er is inderdaad niets meer dan een simpele aanraking nodig om bepaalde functies te activeren.”

Stilte.

Daar moet ze toch even over nadenken.  Ik zie haar verwarring. Ze verandert gauw van onderwerp…

 

En jij? Vind jij het onzin, of ben je benieuwd hoe het werkt?

Je kunt je natuurlijk gewoon even aanmelden voor de gratis minicursus. Daarin leg ik uit hoe je optimaal van die “geweldige computer” (je lichaam) gebruik kunt maken door het simpel vasthouden van je vingers. Je kunt ‘m hieronder aanvragen:

 

[inbound_forms id=”2626″ name=”Minicursus”]