Er is altijd hoop

Jarenlang had ik last van mijn spieren en gewrichten. Ik dacht dat het nooit meer over zou gaan. Ik had immers nog nooit ervaren dat iets hielp. Achteraf gezien kwam dat voor een deel omdat ik de oplossing vooral buiten mijzelf zocht. Een pilletje, een voedingssupplement, een behandeling door de fysio of masseur.  Natuurlijk hielp dat wel iets. Maar een structurele oplossing was er niet.

Totdat Jin Shin Jyutsu op mijn pad kwam. Het gaf mij inzichten die ik eerder nog niet had. Maar het gaf mij vooral HOOP. Hoop en  vertrouwen.  Vertrouwen in de mogelijkheden van mijn eigen lichaam.  Dat dat lichaam even een zetje nodig had, was logisch. Als iets al langere tijd uit balans is, heeft het wat hulp nodig om de balans te herstellen. Maar wat het dan allemaal kan herstellen!  Ik vond het verbazingwekkend.

Jin Shin Jyutsu® is voor mij life changing geweest. Van ‘overal last van en het gevoel dat het alleen maar erger zou worden”, veranderde mijn leven in ‘nergens last van en de overtuiging dat mijn lijf in principe alles kan herstellen’. En dat geeft zo’n fijn gevoel.  Want het betekent dat verandering altijd mogelijk is.

Regelmatig gun ik mijzelf  (naast mijn dagelijkse ‘oefeningen’) een harmonisatie door een andere Jin Shin Jyutsu beoefenaar. Want dat is gewoon heel fijn en kan soms nodig zijn. Je moet het zelf doen, maar het hoeft niet alleen. Het lijkt ook net of mijn eigen oefeningen dan ook nog beter werken.

Niet alleen mij heeft Jin Shin Jyutsu geholpen. Er zijn meer mensen enthousiast over geworden. Mensen die erin geloofden, maar ook mensen die sceptisch waren. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees het hier.