Extra powernap

Weet je welke eigenschap grote leiders en succesvolle wetenschappers en kunstenaars gemeen hebben? 

De meeste mensen kunnen het niet raden. Ze denken aan extra doorzetting- of uithoudingsvermogen. Maar dat is het niet. Weet je wat ze doen?

Ze nemen allemaal hun rusttijd serieus.
Churchill bijvoorbeeld deed iedere dag een middagdutje. Daarvoor nam hij 2 uur de tijd. Hij kleedde zich uit, ging in bed liggen en zorgde ervoor dat hij niet gestoord kon worden.
Ook Picasso en Darwin waren ervan overtuigd dat rust net zo belangrijk was als werk.

Het menselijk brein is niet geschikt om vele uren achter elkaar alert en creatief te zijn.
Alex Pang heeft er een leuk boek over geschreven: ‘Rust in uitvoering – meer voor elkaar krijgen door minder te werken’.  Hierin toont hij op basis van wetenschappelijk bewijs aan, dat we door meer te rusten scherper blijven en werkelijk meer voor elkaar krijgen.

Het is algemeen bekend dat na een aantal uren intensief werk de concentratie afneemt en de kans op fouten maken stijgt. Bovendien neemt het vermogen om goede en creatieve oplossingen te verzinnen fors af.

Als ondernemer combineer je eigenlijk alle eigenschappen van Churchill, Picasso en Darwin tegelijk: je moet leiding geven aan een team, creatieve oplossingen bedenken en telkens weer onderzoeken waar de mogelijkheden van je onderneming liggen. Dat vergt veel van een mens.

Hoe goed zou het zijn om dagelijks het middagdutje te introduceren?

Ik begrijp dat het niet eenvoudig is om zomaar tijdens een werkdag in je bedrijf ergens te gaan liggen rusten. En als je naar huis gaat, is daar ook vaak het nodige te doen, zodat er van rust niet veel komt. Bovendien…. 2 uur… dat is ook best lang.

Wat nu als je in een half uurtje tijd hetzelfde effect kan behalen als Churchill in 2 uur tijd bereikte?

Ik werk met Jin Shin Jyutsu – een oude wijsheid uit Japan – en heb ervaren dat een half uurtje ‘stromen’ een uitermate verfrissend en ontspannend effect heeft. Het enige wat je hoeft te doen is komen liggen. De behandeling zorgt voor een snelle en diepe ontspanning. Hierdoor rust je extra uit en wordt je geest weer verfrist. Zo  kun je eigenlijk 2 werkdagen in 1 dag maken :-).

Nu kan ik natuurlijk wel zeggen dat het zo werkt, maar het beste is toch om het zelf te ervaren.

Daarom doe ik de leden van Uddel Onderneemt  graag een speciaal aanbod.

Vanaf nu tot 20 december is het mogelijk om tegen gereduceerde prijs te ervaren wat dit doet. In mijn praktijkruimte aan de Garderenseweg 82 in Uddel kun je tussen 12.00 uur en 14.00 uur gedurende een half uur een ‘extra powernap’ ontvangen. Met 35 minuten ben je klaar en kun je er weer tegenaan. Je hoeft je er niet eens voor om te kleden.

Voor de leden van de ondernemersvereniging geldt een sterk gereduceerde prijs van 15 euro per half uur.

Normaal kost een afspraak van een half uur 30 euro. Tot 20 december 2019 ontvangen leden van Uddel Onderneemt maar liefst 50% korting.

Best fijn toch, om juist in de drukke periode aan het einde van het jaar extra fris en alert te blijven 🙂

 

Ter info: Deze aanbieding is geldig tot 20 december 2019. Mocht de powernap je goed bevallen en wil je er na 20 december vaker gebruik van maken, dan krijg je als lid van Uddel Onderneemt op vervolgafspraken 5 euro korting en betaal je 25 euro per keer.

Misschien vraag je je nu af of je dan elke werkdag een dergelijke afspraak moet maken. Dat lijkt me niet praktisch (hoewel het natuurlijk mogelijk is). Ik zou zeggen: kom eerst eens ervaren of het iets voor je is. Lijkt het goed voor je te werken, dan volstaat 1x per week of zelfs 1x per 2 weken en kan ik – als je dat wilt – voor de overige dagen tips geven hoe je zelf snel extra ontspanning en een heldere geest kunt realiseren.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

Kitty Hartkamp: 06 2159 8308.

Wil je weten wat anderen van Jin Shin Jyutsu vinden? Kijk dan even hier