Hoe krijg je gevoel en verstand in balans?

Heel lang heb ik gedacht dat ik zelf geen invloed had op hoe ik mij op een bepaald moment voelde.

Geregeld voelde ik me ‘zomaar’ zonder enige reden down, eenzaam of waardeloos. En soms ging dat ook weer over, zonder dat ik kon bedenken waar dat aan lag.

Met alles dat ik had geleerd over de werking van gedachten en het herformuleren ervan, lukte het mij niet om gevoel en verstand op één lijn te krijgen.

Ik kon beredeneren hoe goed ik het had, ik kon mijn zegeningen tellen.  Maar me er dan ook goed bij voelen lukte vaak niet. Het werd mij duidelijk dat belemmerende overtuigingen een stuk hardnekkiger zijn dan zomaar een negatieve gedachte over jezelf. Een gedachte kun je wegredeneren. Een overtuiging zit vast. Overtuigingen bouw je op in de loop van je leven. Het is de optelsom van alle negatieve gedachten over jezelf in alle jaren. En – en dat is het meest lastige – je denkt dat ze waar zijn.

 

Voor mij kwam de omslag toen ik in aanraking kwam met Jin Shin Jyutsu®.

Het is een eeuwenoude wijsheid, een ‘methode’ om de energie in je lichaam in balans te brengen. Wat een effect had dat! Ik kon niet geloven dat zoiets simpels zo’n groot verschil kon maken. Pas toen ik mij realiseerde dat bepaalde overtuigingen echt onder je huid gaan zitten, begreep ik waarom het zo lastig was om gevoel en verstand op één lijn te krijgen. Ze zitten niet alleen in je hoofd, maar kruipen in je weefsel. Je zult ze daar moeten aanpakken om er daadwerkelijk afstand van te nemen. Dat kan met Jin Shin Jyutsu. Het is een holistisch methode, werkt op lichaam, geest en ziel. Het pakt je hele systeem. Dat is gelijk de kracht ervan.

Door het harmoniseren van mijn lichaam lukte het mij beperkende overtuigingen los te laten. Ze verdwenen. Niet direct blijvend na 1 keertje, maar telkens wat meer. Natuurlijk moet je bereid zijn om naar jezelf te kijken. Mild en zonder oordeel onderzoeken welke overtuigingen je niet meer dienen. Met begrip voor de situatie waarin deze beperkende overtuigingen ooit zijn ontstaan. Waardeer ze voor de steun die je er ooit aan hebt gehad en laat ze liefdevol los.

Ik weet nu hoe het voelt wanneer lichaam en geest in harmonie zijn: het is een fantastisch gevoel!

Gratis minicursus

Wil je ook weten hoe je op een simpele manier gevoel en verstand in balans kan brengen? Meld je dan hieronder aan voor  “Moeiteloos in balans”. In deze gratis minicursus vertel ik je stap voor stap hoe je je systeem heel eenvoudig met Jin Shin Jyutsu in balans kunt brengen. De “oefeningen” zijn moeiteloos en zo eenvoudig dat het haast onmogelijk lijkt dat zoiets iets simpels zo diep doorwerkt. Toch is het zo. Als je wilt weten hoe andere mensen deze minicursus hebben ervaren, kijk dan even naar de reacties die opgenomen zijn op de pagina van de minicursus.