Hoe ontstaat een wonder?

Hoe ontstaat een wonder?

Geregeld heb ik me verwonderd over de verschillen in effect bij het toepassen van Jin Shin Jyutsu. Deze effecten variëren van het beter kunnen ontspannen tot het ervaren van iets dat ik haast als wonder zou bestempelen. En verder alles wat daartussen ligt natuurlijk, want dat is eigenlijk de grootste groep.

Laat ik voorop stellen dat niet iedereen een ‘wonder’ nodig heeft. Heel vaak is de diepere ontspanning al genoeg om ongemakken en klachten te verminderen of op te lossen. En het geregeld toepassen van Jin Shin Jyutsu (door een behandeling of door zelfhulp) ondersteunt het zelfherstellend vermogen dusdanig, dat na kortere of langere tijd het herstel merkbaar wordt.

Maar een interessante vraag blijft:  hoe ontstaat het wonder?  Een wonder is het voor mij wanneer een klacht, die iemand al vele jaren ervaart, al na 1 of enkele behandelingen sterk vermindert. Als er na tientallen jaren en een evenlange zoektocht iets gebeurt dat voor die persoon ‘life-changing’ is.

Hoe komt dat? Mijn werkwijze is bij ieder persoon min of meer hetzelfde. Natuurlijk wordt de ‘stroom’ die ik kies individueel afgestemd. Aan de hand van wat iemand vertelt, wat de pols van die persoon mij vertelt en wat het lichaam prijs geeft, bepaal ik wat er moet gebeuren  Dus de gekozen ‘stromen’ verschillen, maar de opbouw van een behandeling en het bepalen van wat we gaan doen, is voor iedereen hetzelfde.

Maar wat maakt nu dat er een wonder gebeurt? Dat is toch moeilijk te duiden, want ieder mens is anders. En ieder mens heeft ook zo z’n eigen achtergrond, ervaringen en persoonlijkheid.

Toch: ik heb iets opgemerkt!

Het bleek dat de personen die een wondertje ervaarden, eigenlijk allemaal een zelfde soort mindset hadden. Ten eerste voelden ze diep van binnen dat er voor hen ergens een mogelijkheid zou zijn om van het ongemak af te komen. Dus ze hadden hoop.

Ten tweede hadden ze een droom. Een droom om iets te kunnen doen dat ze graag wilden, maar dat door het ongemak niet (meer) lukte.

Geen van hen zei bijvoorbeeld: “Ik wil van de pijn af” of “was mijn lichaam maar gezond”. Dat was niet hun benadering.

Wat zeiden ze dan wel? Nou bijvoorbeeld: “ik wil heel graag weer een stuk fietsen.” Of “Ik kan me er zo op verheugen om weer eens met mijn vriendinnen een heel eind te wandelen.”

En dat was volgens mij hun kracht. Zij richtten zich niet op wat ze niet meer wilden of konden, maar juist op wat ze wel graag wilden. En dan ook in detail. Zij zagen het bij wijze van spreken al helemaal voor zich én ze werden blij van het idee.

En dat is gelijk de tip die ik je wil meegeven: richt je aandacht op wat je graag wilt en niet op waar je vanaf wil.

Heb je een zere knie en kun je daardoor niet dansen? Pas dan Jin Shin Jyutsu oefeningen toe die de knie ondersteunen en stel je voor hoe je straks weer fijn kunt dansen. Stel het je zo levendig voor, dat je er bij voorbaat al blij van wordt. En dans ook daadwerkelijk! 10 seconden met die delen van je lichaam die nog goed kunnen bewegen. Desnoods dans je in je bed en gebruik je alleen je armen. Maar dans elke dag.

En laat het verder los. Ga niet elke dag voelen en constateren dat het nog steeds niet gelukt is zoals je zou willen. Heb geduld en stel je écht open. Klaar om te ontvangen. Dat betekent ook dat je niet ondertussen gaat denken dat het voor jou toch wel niet zo zal werken…..want dan krijg je ook gelijk.

Enerzijds is het dus best eenvoudig. Anderzijds is het moeilijk, want als je al jaren last hebt van fors ongemak, valt het niet altijd mee om jezelf ervan te overtuigen dat er nog een oplossing mogelijk is.

Die overtuigingen zitten vaak diep van binnen en die ben je niet maar zo kwijt. Maar het is ontzettend de moeite waard om ze te herkennen en om te vormen naar wensen, naar wat je wilt en waar je blij van wordt. Met als uitgangspunt dat wat NU is, ook al de moeite waard is. (zeer belangrijk!)

En hoewel het enige oefening vergt, is het best leuk om te doen. Want je gaat je aandacht richten op waar je blij van wordt. En daar word je dan ook weer blij van. 😄☀️.

Ik wens je de mooiste wonderen toe.