Hoe mijn paard het bewijs leverde

Hoe mijn paard het bewijs leverde

Even voorstellen: dit is Texas, mijn paard. Hij leverde mij het overtuigende bewijs van het effect van werken met energie. 

Bij mijn eerste kennismaking met het harmoniseren van lichaamsenergie kon ik niet geloven wat er gebeurde. Ik paste een zelfhulpgreep toe en ik voelde de pijn in mijn nek letterlijk binnen enkele ogenblikken wegtrekken. Onbegrijpelijk vond ik het en ik dacht dat ik het mij inbeeldde. Maar ik werd er wel nieuwsgierig door. Want wát als het echt zo werkte? Van hoeveel ongemak kon ik dan afkomen?

Ik besloot Texas te gebruiken als “proefdier” . Ik zou zijn energie harmoniseren. Hij kon geen last hebben van verwachtingen, verbeelding of overtuigingen, waardoor iets wel of niet zou lijken te werken. En hij had op dat moment al geruime tijd last van een akelige hoest die alleen maar erger werd,  dus er was ook iets waaraan ik kon merken of het zou helpen.

Dus ik de stal in en de plaatsen op zijn lichaam gezocht die ik kon gebruiken om te harmoniseren. En het was verbazingwekkend wat er gebeurde. Want terwijl Texas altijd een beetje wil “klieren” als ik bij hem in de stal ben (dan trekt hij de pet van mijn hoofd of knabbelt aan mijn jas), stond hij al snel heel stil. Ik zag direct zijn ademhaling zwaarder worden.  Het duurde niet lang. Na korte tijd maakte hij al kenbaar dat het genoeg was geweest, en ik liet het erbij. Wel besloot ik om het in ieder geval een aantal dagen achter elkaar te blijven doen.  Al na 2 dagen leek hij minder te hoesten….. of leek het maar zo? Nee ik hoorde hem toch vaker? Of niet?
Na een kleine week was het hoesten over.

Voor mij was dat het bewijs dat het in balans brengen van de energie met Jin Shin Jyutsu daadwerkelijk effect heeft. En ook dat je er niet in hoeft te geloven om het te laten werken.
Dank je wel Texas!