Mannen: ik ben trots op jullie

Mannen: ik ben trots op jullie

“Dat is zeker vooral iets voor vrouwen”.

Die opmerking hoor ik regelmatig als ik vertel wat voor werk ik doe. Vooral van mensen die nog niet zo gewend zijn aan energiewerk. Mensen die ‘zelfherstellend vermogen’, ‘harmoniseren’ en ‘energie in balans brengen’ zweverig vinden. Mensen die (nog) niet kunnen geloven dat het lichaam zelf heel veel kan herstellen, waarschijnlijk omdat ze er nooit op die manier bij stil hebben gestaan. Die mensen (waar overigens niks mis mee is, begrijp me goed), die mensen denken dus dat ik alleen maar vrouwelijke clienten heb.

Maar nu komt de grap: op dit moment heb ik meer mannelijke dan vrouwelijke clienten! Ja, daar sta je van te kijken. En ikzelf eigenlijk ook wel. Niet omdat ik vind dat het speciaal iets voor vrouwen is  (Jin Shin Jyutsu® werkt namelijk voor iedereen), maar wel omdat mannen de naam hebben niet voor ‘zulke dingen’ open te staan. Dat klopt dus niet! In ieder geval niet voor de heren hier in Gelderland (en ook daarbuiten). Want die komen gewoon. Die staan ervoor open, zijn benieuwd naar de mogelijkheden. En voelen zich er helemaal niet te stoer voor.

Ik vind ze trouwens superstoer! Want zeg nou zelf: stoer is pas stoer als het relaxed is. Stoer zijn door agressie of frustratie, mwah, daar heb ik niks mee. Dat komt niet eens in de buurt van stoer. Maar gewoon jezelf zijn, je eigen weg volgen en mogelijkheden onderzoeken die bij je passen, los van het imago: dat vind ik superstoer!

Dus heren in Gelderland (en daarbuiten): ik ben trots op jullie. Ga zo door! Ik ben ervan overtuigd dat jullie op veel gebieden het verschil maken.