Met Hart & Hoofd

Jin Shin Jyutsu en zwangerschap

 

Het is zover: je bent zwanger!
Je hebt vast gemerkt dat er tijdens je zwangerschap veel gebeurt in je lichaam. Het kan een flinke klus zijn om je aan de nieuwe situatie aan te passen. Niet alleen fysiek , maar ook mentaal en emotioneel. Ineens ben je niet meer alleen voor jezelf verantwoordelijk, maar ook voor dat nieuwe leven.

Natuurlijk wil je het allerbeste voor je kleintje

Je doet er veel aan om fit en gezond te blijven. Vrijwillig, of een beetje verplicht omdat je toch al geen puf meer hebt voor flink feesten en nachten doorhalen.

En supergoed dat je daar op let! Want jouw gesteldheid heeft direct invloed op je kindje. Het maakt niet uit of je nog maar net zwanger bent, of dat je al op het eind loopt. Als jij niet fit bent of niet lekker in je vel zit, dan merkt jouw kindje dat ook direct. Het is dus absoluut van belang om tijdens de zwangerschap goede omstandigheden te creëren voor jezelf en je kleine.

Hoe kun je dat doen?

Als eerste door gezond te eten, op tijd rust te nemen en voldoende in beweging te blijven. Dat is natuurlijk niets nieuws voor je.

Maar wat misschien wel nieuw voor je is, is de mogelijkheid om ook op een andere manier ondersteuning te bieden. En dat die manier heel direct kan werken en van grote waarde is voor het nog ongeboren kindje.

Met Jin Shin Jyutsu kun je energetische ondersteuning bieden.

Een mens is meer dan alleen een fysiek lichaam. Zeker tijdens de ontwikkeling van het kind zijn energetische trajecten (de energie die het lichaam ‘bouwt’) van groot belang. Een goed begin is natuurlijk het halve werk.

Jin Shin Jyutsu is gebaseerd op eeuwenoude wijsheid en werkt met zachte aanrakingen. Uitgangspunt is dat elke maand van de zwangerschap een bepaalde energie dominant is. Zo is de ene maand bijvoorbeeld de energie dominant die het hart en de dunne darm helpt ontwikkelen en een andere maand de energie die de blaas- en de nierfunctie helpt bouwen. Op die manier komen tijdens de negen maanden alle lichaamsfuncties om beurten aan bod.

Wanneer je gedurende de zwangerschap dit energetische proces ondersteunt en harmoniseert, zorg je ervoor dat je kindje zich optimaal kan ontwikkelen.

Het ondersteunen en harmoniseren gebeurt via jouw lichaam, dus het heeft ook nog eens een dubbele werking: het is goed voor je kind én voor jou.