‘Bloedbad’ om middernacht…

‘Bloedbad’ om middernacht…

Natuurlijk ben ik altijd blij met Jin Shin Jyutsu, maar er zijn momenten waarop ik er éxtra blij mee ben. Zoals vorige week….. Het was rond middernacht en we waren net van plan naar bed te gaan. Voor die tijd ga ik dan nog even naar de stal van Texas en we laten dan gelijk onze hond Dex nog even scharrelen op het erf. Terwijl mijn man Dex riep om naar binnen te komen, zag ik dat er een hek was opengewaaid en ik besloot dat nog even dicht te gaan doen.

Toen ik daarna naar binnen ging was de hal rood van het bloed. Het bleek dat Dex zijn achterpoot had bezeerd en het bloed stroomde eruit. Tja wat moet je dan om middernacht? De dierenarts bellen? Die wordt daar niet blij van. En Dex ook niet want hoewel we een hele leuke dierenarts in het dorp hebben, is Dex niet bepaald van haar gecharmeerd.

Ik besloot om Dex op wat oude doeken te leggen en vervolgens te proberen het bloeden te verminderen met Jin Shin Jyutsu. Er waren 2 voetkussentjes diep ingescheurd. Niet best! Maar de greep om het bloeden tegen te gaan hielp goed, al duurde het bij dit ongeduldige hondenbeest wel wat langer dan normaal.  Na een poosje (een minuut of 10) was het bloeden zo goed als over en hebben we zijn poot met wat kunst en vliegwerk kunnen verbinden. Op internet had ik gelezen dat het bloeden in dit soort situaties wel uren kan aanhouden dus ik was dik tevreden dat het na 10 minuten stopte.

De volgende dag honingzalf gehaald om op de wonden te smeren. En nog een keertje zijn poot ‘gestroomd’ (JSJ toegepast), want er kwam wel geen bloed meer uit, maar nog wel wat wondvocht. Om de wond verder schoon te houden deden we een plastic zakje om zijn poot als hij naar buiten moest 😂. Na een paar dagen haalde Dex dat zakje er meteen zelf weer af. En omdat er geen vocht meer uit de wond kwam en we zagen dat het ook een stuk minder gevoelig was, hebben we het maar zo gelaten.

Toch wel superfijn als je in dit soort situaties gebruik kunt maken van JSJ. En dat is niet alleen handig als je dieren hebt maar ook voor jezelf,

Mocht het je een goed idee lijken om te weten wat te doen in geval van een calamiteit, kijk dan even in de studiegroep van Met Hart en Hoofd. Daar is een cursus “Eerste Hulp voor Backpackers” beschikbaar. Daarin staat zo kort mogelijk omschreven wat te doen in geval van nood. De info is niet alleen handig als je als backpacker onderweg bent. Ook voor thuisblijvers is het handig, om jezelf te helpen, of je buurvrouw, je kinderen, je dieren of wie er dan ook op enig moment direct hulp nodig heeft (bijvoorbeeld omdat er verder geen eerste hulp beschikbaar is).