Lekker ademen

 

Soms denk ik veel te ingewikkeld…. dat heb ik maar weer eens aan den lijve ondervonden.

Laatst voelde ik mij ’s avonds na het eten niet zo lekker. Ik weet niet of het door het eten kwam of dat de oorzaak ergens anders lag. Maar ik kreeg een soort druk in het borstgebied. Het leek net of er ter hoogte van het midden van mijn borstbeen iets was blijven steken, dat niet verder kon dalen. Het voelde benauwd en ook een beetje pijnlijk. Ik kon er ook niet lekker door ademen.

Natuurlijk ga ik dan mezelf ‘stromen’ (= Jin Shin Jyutsu toepassen). Maar wat ik ook probeerde, het leek niet te helpen. Dat had ik eigenlijk nog nooit meegemaakt. Normaal komt er na hooguit een minuut of 10 wel een punt waarop ik verbetering ga merken. Maar nu was ik al een uurtje verder, had van alles uitgeprobeerd zonder verbetering. Totdat….

Totdat ik opeens bedacht hoe waardevol veiligheidsenergieslot 1 is voor de adem. Laat ik die nu helemaal over het hoofd hebben gezien. Ik deed veel te moeilijk! Snel dus mijn beide handen aan de binnenkant van de knieën gelegd en je raadt het al: binnen enkele minuten was het onaangename gevoel helemaal weg.

Ik voeg van de oefening een foto toe om aan te geven waar energieslot 1 zit, voor wie hier niet bekend mee is.

 

Zelf vind ik het prettig om mijn benen op te trekken en op een verhoging te zetten. Als ik dan mijn handen tussen mijn knieën plaats, zit dat wel comfortabel en kan ik het gemakkelijk een poosje volhouden.