Met Hart & Hoofd

Basis voor balans

 

Het levende lichaam is de beste apotheek die ooit is bedacht.

Het produceert…. alles wat door de medicijnfabrikanten wordt gemaakt, maar veel veel beter

De dosering is altijd juist en wordt op tijd gegeven;

bijwerkingen zijn minimaal of niet-bestaand; 

en de aanwijzingen voor het gebruik van het medicijn

bevinden zich in het medicijn zelf, als onderdeel

van de ingebouwde intelligentie ervan.

Deepak Chopra

 

Wist je dat pijnklachten, ziekte, ongemak of emotionele onbalans kunnen ontstaan doordat de energie in je lichaam uit balans is?

We zijn niet gewend om er op die manier naar te kijken, maar het speelt wel degelijk een rol.

Als je last hebt van:

 • chronische klachten, ziekte of ongemak
 • vermoeidheid die maar niet over gaat
 • malende gedachten en drukte in je hoofd
 • beperkingen die met je gezondheid te maken hebben

dan is de kans groot dat jouw systeem uit balans is geraakt. Het vervelende daarvan is dat het zo’n invloed heeft op je leven. Want als je vaak moe bent of veel ongemak ervaart, dan heb je er eigenlijk de hele tijd last van.  Het is doorlopend dominant aanwezig en dat vergt heel veel energie. Zo vervelend wanneer je leuke bezigheden moet “schrappen” omdat je anders niet aan je gewone verplichtingen kunt voldoen. Voor je het weet beland je in een vicieuze cirkel.

Veel onverklaarbaar ongemak wordt tegenwoordig aangeduid als leeftijdgerelateerd. Ben je boven de 40, dan wordt er al snel gezegd dat ‘ouderdom met gebreken komt’. En dat je dus maar met bepaalde ongemakken moet leren leven. Mijn ervaring is dat dat helemaal niet hoeft. Ik heb gemerkt dat mijn lijf nog heel veel kon herstellen. Het was gewoon een kwestie van de juiste balans.

Het is niet vreemd dat je systeem uit balans is.

Ieder mens heeft een ingenieus energetisch systeem in zich. Maar dat staat doorlopend onder druk. Van buitenaf: denk maar aan alle draadloze verbindingen zoals telefoon, internet, wifi. Ook lucht- en milieuverontreiniging spelen een rol.  En dan hebben we nog de ondermijning van binnenuit:  stress, angst, opgekropte woede, verdriet: het zijn de ultieme aanslagen op lichaam en geest.

Het is geen overbodige luxe om je systeem met regelmaat extra ondersteuning te geven. Want hoe beter het functioneert, hoe beter het bestand is tegen alles waar het aan bloot gesteld wordt.

Misschien heb je op mijn site het verhaal al gelezen van Inge, die tijdens een heftige periode in haar leven weer tot rust kon komen door het harmoniseren van haar energie en ook beter bestand was tegen de stress die de situatie veroorzaakte. Of het verhaal van Frank, die met Jin Shin Jyutsu fijne verbeteringen ervaarde ondanks chronische Lyme.

Zelf heb ik ondervonden dat het herstellen van de energiebalans veel verschil kan maken. Daar begon het allemaal mee eigenlijk. Door mijzelf in balans te brengen en te laten harmoniseren, lukte het mij om uit een neerwaartse spiraal te komen. Als ik nu nog eens terugdenk aan die tijd en waar ik toen allemaal last van had… Ik dacht echt dat het nooit meer beter zou worden. Het verbaast mij nog steeds dat het niet alleen beter is geworden, maar zelfs beter dan het ooit was. Hoe mooi is dat!

Het harmoniseren heeft dus veel impact op hoe je je voelt. Het is geen geneeskunde, maar het versterkt je gezondheid en het geeft kracht. Lichamelijke kracht, maar ook mentale kracht. Het heeft daarmee een positieve invloed op herstel van klachten en ongemakken.

Wil jij ook je lichaam en geest extra ondersteunen?

Wil je geen energie meer verspillen aan ongemak, vermoeidheid en onvrede? Dan is deze “basis voor balans”  echt iets voor jou.

Er zijn meerdere manieren om te werken met energie, maar voor mij is Jin Shin Jyutsu ® (JSJ) de ultieme methode. Er ligt een sterk systeem aan ten grondslag, dat gekoppeld is aan onze intuïtie. Deze combinatie van intuïtie en systeem (gebaseerd op de wetten van de natuur en het universum) maakt JSJ tot een prachtige gezondheidskunst. Het is een uiterst zachte en vriendelijke methode. Daardoor heel toegankelijk. En het is eenvoudig zelf te onderhouden.

Een basis voor balans

Omdat ik geen voorstander ben van halve oplossingen, bied ik liever een pakket aan in plaats van een losse behandeling.  Een losse behandeling is zeker waardevol, maar op zichzelf staand  biedt het (meestal) geen duurzame oplossing als klachten al wat langer duren. Het is net als naar de sportschool gaan: na 1 keer heb je ook niet meteen een sixpack.

Een goed begin is dus het halve werk, en ik bied je graag een goed begin. Een basis voor een duurzame oplossing. Alhoewel het effect van het stromen ook afhankelijk is van de aard van het ongemak, is in mijn ogen een serie van 5 sessies in ieder geval een goed begin.

Het pakket Basis voor Balans bestaat uit:

 • Een startgesprek van een half uur
 • 4 persoonlijke Jin Shin Jyutsu behandelingen van een uur
 • Een Jin Shin Jyutsu les van 1 uur waarin we diverse zelfhulpmogelijkheden bespreken en toepassen, gericht op jouw persoonlijke situatie
 • Indien gewenst ondersteuning via e-mail of whatsapp tijdens de periode waarin de sessies plaatsvinden

De totale waarde van dit pakket bedraagt € 455,=, maar jouw investering bedraagt slechts 355 euro. Volg je de minicursus? Wacht dan even het eind af, want na afloop van de minicursus ontvang je nog een leuke extra korting op Basis voor Balans.

Misschien twijfel je nog… lees dan even verder, want ik help je graag op weg om te bepalen of een afspraak aan te raden is.

 • Ik zal het eerlijk zeggen. Ik pas de JSJ zelfhulpoefeningen al jaren dagelijks toe. Desondanks maak ik af en toe een afspraak met een collega-beoefenaar. Daarnaast ontvang ik tijdens studie- en bijscholingsdagen altijd behandelingen. Want je kunt heel veel zelf doen, maar het is ook goed om je lijf een extra zetje te geven. Net zoals je zelf je gebit kunt onderhouden, maar toch 1x in de zoveel tijd naar de tandarts gaat. Heb je de minicursus met plezier gedaan en voel je je er goed bij, dan raad ik je aan om je aan te melden voor de ‘Basis voor Balans’. De kennismaking met JSJ wordt ermee geïntensiveerd en je krijgt meer mogelijkheden voor  zelfhulp aangereikt.
 • Heb je specifieke gezondheidsklachten en voelt Jin Shin Jyutsu goed, dan is “Basis voor Balans” zeker een goede keus: een mooie stap voor een positieve verandering in je leven.
 • Heb je de minicursus gedaan maar heeft Jin Shin Jyutsu je niet ‘gepakt’,  dan heeft het niet veel zin om een afspraak te maken. Mogelijk is er een andere methode die beter bij jou past. Of is het nu niet het juiste moment.
 • Ben je wel nieuwsgierig naar wat JSJ met je doet, maar wil je niet gelijk een aantal behandelingen ontvangen, dan is een losse afspraak natuurlijk ook altijd mogelijk.

Ik hoop dat deze punten je iets op weg geholpen hebben.

Is Basis voor Balans iets voor jou?

Meld je dan hieronder aan:

Ja, ik wil hiervoor graag een afspraak maken.

[inbound_forms id=”2646″ name=”Afspraak maken”]

*Je gegevens zijn veilig bij mij ♥

 

En denk je na de 1e afspraak toch nog “Dit is het toch niet voor mij”, dan stop je gewoon en betaal je alleen de eerste afspraak (1,5 uur).