Met Hart & Hoofd

Gratis: minicursus

 

Je eigen energie in goede banen leiden, wie wil dat nou niet?

Gewoon op een moeiteloze manier zorgen dat je je goed voelt, lekker in je vel en mentaal in evenwicht. Alsof het vanzelf gaat. Dat is toch heerlijk! Hoe lang is het geleden dat je je zo voelde?

Ben jij moe of heb je al lange tijd last van klachten of ongemak en is het nog niet gelukt daar een fijne oplossing voor te vinden?

Dan is de kans groot dat je systeem uit balans is geraakt. Dat is niet vreemd. We leven in een tijd waarin we bijna doorlopend onder druk staan. Is het niet door de straling van alle draadloze verbindingen, dan wel door lucht- en milieuvervuiling, of door stress.

Dat systeem van ons kan daar behoorlijk van in de war raken. Je raakt vermoeid en uit balans. Er komen klachten die niet makkelijk meer verdwijnen, ondanks allerlei inspanningen. Vaak hoor ik dat mensen zeggen vooral bezig te zijn met overleven. Het voluit leven is allang niet meer aan de orde. Wat ontzettend jammer is dat. En het is echt niet nodig. Er is veel aan te doen. En het kost geen moeite.

Toch is het niet voor iedereen weg gelegd. Want je hebt wel wat speciale eigenschappen nodig. Een open mind is heel belangrijk en wat discipline. Een open mind omdat het ‘systeem’ zo eenvoudig is, dat mensen soms niet kunnen geloven dat het kan werken. En wat discipline,   omdat het natuurlijk alleen werkt als je het ook echt doet. 

Verder is het belangrijk dat je bereid bent om naar het ‘geheel’ te kijken en niet alleen naar de klacht als symptoom.  Dat is best lastig.  Niet iedereen kan zich daarin vinden. Overigens mag je best sceptisch zijn, daar is niets op tegen.

 

Eerlijk gezegd denk ik dat het voor jou wel iets is.

Anders was je waarschijnlijk al niet op mijn site terecht gekomen. Dus speel jij graag zelf een rol in je eigen gezondheid en welzijn, dan heb ik iets leuks voor je: een gratis minicursus.

Met  een uitgebreide uitleg over hoe je je energiesysteem op een simpele manier in balans kunt brengen. De minicursus bestaat uit 5 delen, waarin ik telkens wat informatie geef. Zo neem ik je stap voor stap mee en ga je merken wat het harmoniseren van je energie met je doet.

Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat het effect je echt zal verrassen als je met regelmaat je systeem op deze manier in balans brengt.  En ik ben niet de enige. Scroll even door naar beneden (nog voorbij het aanvraagformulier) om de reacties van mensen op mijn minicursus te lezen.  Het is echt de moeite van het proberen waard.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en kort daarna deel 1 van de minicursus. Als het goed is, kun je dus (bijna) direct beginnen.

Ja die minicursus is wel iets voor mij! 

 

*Je gegevens zijn veilig bij mij ♥

PS: Aan het eind van de minicursus ontvang je geheel vrijblijvend een aanbod om nader kennis te maken met Jin Shin Jyutsu.

 

 

Energie harmoniseren heeft altijd effect. Het is het ondersteunen van je gezondheid en geen vervanging van reguliere geneeskunde. 

 

 

 

184 reacties

 1. Hallo Angelique, jezelf helpen is één van de lastigste dingen om te doen. Daarom is JSJ zo fijn. Het raakt een diepere laag aan die we met onze ‘mind’ niet altijd kunnen bereiken. Fijn dat het ook heeft geholpen bij de zweetvoeten.

  H&H
 2. Hallo Angelique, jezelf helpen is één van de lastigste dingen om te doen. Daarom is JSJ zo fijn. Het raakt een diepere laag aan die we met onze ‘mind’ niet altijd kunnen bereiken. Fijn dat het ook heeft geholpen bij de zweetvoeten .

  H&H
 3. Ik heb de mini cursus als heel ontspannend en veilig ervaren, ik had het gevoel dat ik weer een stukje controle kon hebben op mijn lichaam maar ook uit mijn hoofd kon gaan. Al met al is deze mini cursus een veilig warm bad waar ik in kwam❤️

  Luna
 4. Hartelijk dank voor jouw minicursus! Ik was al bekend met Jin Shin Jyutsu, maar jouw minicursus was de extra stimulans die ik nodig had om alle vingers echt elke dag vast te houden. Ik vind het heerlijk om te doen, het brengt rust. Voor het slapen gaan hou ik nu altijd mijn duim vast: brengt gelijk rust in mijn hoofd. Het vasthouden van mijn pink heeft enorm geholpen bij de hartkloppingen waar ik last van had: ze werden dan direct minder en ze zijn uiteindelijk helemaal verdwenen.

  Conny

  Conny
 5. Wauw wat is dit een mooie tool. Zelf doe ik ook energiewerk, maar deze tool kende ik niet. Ik wil hier zeker meer van weten omdat het voor mij al zoveel heeft gedaan. Zelf heb ik nog wel eens angsten die ik zelf niet zo gauw kan verhelpen bij mijzelf, bij een ander heel goed maar als het om je eigen gaat lukt dat vaak minder goed. Deze tools hebben mij van mijn overmatige zweetvoeten geholpen, ik kan nu mijn voeten op de grond zetten zonder dat er een hele natte plek op de vloer zit met mijn voetafdruk dankbaar voor deze mooie tool

 6. Dag Kitty,

  Bij het ontvangen van de link naar deze minicursus, het lezen van de tekst en het doen van de oefeningen, schoot me te binnen, dat ik zo’n 30 jaar geleden al kennis heb gemaakt met Jin Shin Jyutsu. Toen heb ik het een poosje volgehouden, maar uiteindelijk is het verwaterd en zelfs helemaal uit mijn gedachten gegaan. Totdat ik er vorige week weer op geattendeerd werd (waarvoor dank aan mijn Ismakogie-lerares).
  Het zijn inderdaad simpele handelingen, maar met een groots effect. De rust die in mijn lijf en geest komt, zodra ik de 1e vinger vasthoudt, is wonderbaarlijk. Sommige vingers voel ik kloppen, andere vingers voelen koud aan. Maar gaandeweg, hoe meer vingers ik heb aangeraakt, des te warmer worden mijn vingers/handen. Ik ga er zeker mee door en hoop dat mijn slaapproblemen en andere ‘onverklaarbare klachten’ op de achtergrond verdwijnen.

  Marianne
 7. Ik vond de minicursus erg fijn om te doen. Soms nam ik er speciaal de tijd voor en soms even tussendoor. Dat verschil was ook wel te voelen. Maar zoals je al schreef, het doet zijn werk. Het verschil van de verschillende vingers was inderdaad te voelen. Schept ruimte en een fijne bijkomstigheid is, dat mijn handen super warm werden! Trouwens de pijn in mijn duimen vermindert hier ook wel enigszins door. Verband vingers/ emoties……inderdaad herkenbaar! Wil wel meer weten!

  Mira
 8. Lieve Kitty,
  Dank je wel voor de gratis minicursus . Het was een fijne ervaring voor me.
  Ik vond het ook fijn om elke dag jouw inspirerende uitleg te ontvangen.
  Heel lang geleden hoorde ik over deze methode op een Touch for Health cursus- weekend.
  Het was fijn om dit nu zelf te ervaren wat deze ontspanning oefeningen met je doen.
  Ook bijzonder dat je verschil voelt en ook dat je voorkeur vingers hebt.
  Ik ga er zeker mee door.
  Ik doe het in bed als ontspanningsoefening voordat ik ga slapen.
  Kitty dank je wel. Lieve groet, Thea

  Thea
 9. Hallo Kitty
  Ik heb de vorige keer ook al mee gedaan met je mini cursus en ik heb het grote boek waar ik veel mee doe, maar ik heb genoten en doe er veel oefeningen van die mij goed doen , ik draag het ook uit aan anderen die er zeker blij mee zijn. Dat wil ik je graag even laten weten en ik ben ook altijd blij met je raadgevingen die je er tussendoor geef vooral die van de ogen want dat kan ik heel goed gebruiken, ik heb macula en hoop dat op een goede dag verbetering kan komen .
  lieve groet Riet

  Rietje
 10. Ik doe het vasthouden van de vingers ’s avonds voor het slapen en ik val er veel beter door in slaap. Soms heb ik niet eens al mijn vingers gehad. Het ontspant heel goed. En ik ben er blij mee.

  Elly
 11. Het is wonderlijk. Als je jezelf open kunt stellen voor ‘magic’ dan moet je deze minicursus zeker doen. Het is fijn om te ervaren dat rust en energie zo dichtbij is. Dat je jezelf kunt ondersteunen door bewust tijd te nemen, paar minuutjes, voor aandacht wat er in je speelt en dan de juiste vinger vast te houden. Het zijn geen grootse wonderen maar het houdt je wel beter in balans. Dank voor deze kennismaking.

  Ingrid
 12. Fijn en ontspannend om te doen; mijn lichaam en geest reageren er goed op; alles is wat rustiger, de pijnen wat zachter. Nog maar net een paar dagen bezig maar ik heb wel vertrouwen in de resultaten op lange termijn.
  Ook heel prettig dat het eenvoudig is en zeker niet hoogdravend of zweverig.
  Dank je wel, Kitty.

  Ed
 13. Hallo Kitty

  Bedankt voor de minicursus, ik doe hem nu een week,en ik voel me telkens rustig worden, ik val al sneller in slaap, telkens ik bezig ben moet
  ik steeds diep gapen, en voel ook constant lichte prikkelingen,wat fijn, ik heb het boek ook van Burmeister,heel interessant,wel ingewikkeld maar heel veel om uit te leren,jin shin jyatsu laat me niet meer los, ik doe ook al een tijd de mirmethode ook, ik blijf verder doen, en eet gezond volgens het princiepe van anthony William, deze methode lijkt mij heel logisch, ken je het?Ik ben blij dat de jin shin jyatsu op mijn pad is gekomenen ga er zeker mee door,bedankt

  Cecile Claes
 14. Dank voor je reactie José. Heel goed om nog even door te gaan. Het is in mijn beleving de meest simpele (en prettige) methode om in balans te komen. Als je het regelmatig toepast, merk je ook steeds sneller effect. Succes!

  H&H
 15. Hallo Kitty
  Ik doe al jaren de MIR-Methode van Mireille Mettes en dat voelt goed maar hoorde laats van iemand praten over JIN SHIN JYUTSU en kreeg een tip over de mini cursus.
  Ik had er nog nooit eerder van gehoord en wilde het wel eens proberen hoe het voelt.
  Die 5 stappen heb ik gedaan maar ik kan nog niet zeggen of het wat voor me doet.
  Ik ga er zeker nog even mee door omdat 5 dagen wel erg kort is en omdat deze methode ook heel makkelijk is om te doen.

  José
 16. De mini-cursus was eenvoudig te volgen en ik heb er ook veel van geleerd. Het vasthouden van de vingers is voor mij echt een eye-opener: ik doe het trouw en ook meerdere malen op een dag en ik voel me veel beter. Ik kon niet meer auto-rijden vanwege een probleem in de lies, maar die lijkt zich nu op te lossen en ik ga het dus weer proberen, Gabrielle uit Amsterdam

  Gabrielle
 17. Dankjewel Kitty voor de minicursus, je brengt het heel verhelderend, ben er mee aan de slag gegaan en van plan dat te blijven doen zoooo simpel.
  Welk boek kan jij aanbevelen?

  joke
 18. Hallo Kitty,
  ik probeerde de tip , die je mij gaf , over griep op te zoeken,
  op jouw site, zelfhulp bij “ natuurlijke antibiotica” , maar kan het helaas niet vinden.
  Of zoek ik verkeerd?
  Misschien kun je mij een linkje sturen?
  Alvast bedankt.
  Groet,
  Elsa

  Elsa
 19. Dank voor je bericht Elsa, fijn dat je de minicursus leerzaam vindt.
  Kijk voor een fijne ondersteuning bij griep ook even bij de tips op mijn site: de zelfhulp bij ‘natuurlijke antibiotica’ is heel effectief.Beterschap!

  H&H
 20. Bedank Kitty, het is heel fijn , deze mini cursus .
  Erg leerzaam ook.
  Op dit moment heb ik een griep te pakken, en dus nog meer tijd om dit allemaal te lezen en ook te proberen.

  Ik wens jou veel succes toe!

  Hartelijke groet,
  Elsa

  Elsa
 21. Hallo Kitty,
  Dankjewel voor deze minicursus, wat een vreemde ervaring maar hoe bijzonder. Ik ben een slechte slaper, dwz ik kom moeilijk in slaap omdat ik mijn denken niet kan stoppen. Nu houd ik mijn duim vast……en s morgens denk ik, hoe kon dat nou ik weet niet eens hoe snel het is gegaan. Ik val gewoon in slaap. Wat een feestje, ik zeg: vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.
  Groetjes Marja

  Marja
 22. Dag Kitty echt heel top hoe jij dit mooie werk doorgeeft aan mensen. Ik behandel mezelf al jaren met deze wondermooie methode en houd dagelijks mijn vingers vast maar vond het heel fijn om nog eens duidelijk de zachtheid benadrukt te zien en dat de harmoniserende werking op elke vinger beknopt wordt uitgelegd. Nogmaals hartelijk dank. Groetjes Hilda

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Hilda Cardinaels
 23. Hallo Emma, de ontspanning die je voelt is inderdaad de eerste winst :-). Daar begint het altijd mee.
  En het meest compleet is inderdaad om alle vingers mee te nemen. Maar als je daar geen tijd voor hebt, kun je alleen links of rechts doen. Succes ermee!

  H&H
 24. Hartelijk dank voor de mailtjes. Deze week begonnen met het vasthouden van mijn vingers.
  Ik voel geen energie of andere dingen stromen. Maar werkt rustgevend. Misschien omdat ik even tijd voor mezelf neem om rustig te gaan zitten. Is me niet geheel duidelijk of ik met rechter hand de linker vingers moet vasthouden of andersom. Doe maar allebei.

  Emma
 25. Hoi Saskia, oorsuizen kan een complexe klacht zijn en het is soms lastig om te achterhalen waar het nu precies vandaan komt. Als het al langere tijd aanwezig is, maakt dat het nog iets ingewikkelder. Als het even pijnlijk wordt kan dat inderdaad betekenen dat er iets aangeraakt wordt dat het herstel kan bevorderen. Het is niet heel logisch dat de pijn lange tijd aanhoudt. Dan is er wellicht iets anders aan de hand en is het verstandig daar even naar te laten kijken.

  H&H
 26. Leuk, nieuw voor mij. Nog geen echt resultaat bij oorsuizingen wel oorpijn denk dat er iets aan het stromen is.
  Voelt verder als veilig mijn vingers vast houden. Doe ook de centrale hoofdstroom oefening. ook fijn

  Saskia
 27. Hi Carina, dank voor je bericht. Mooi dat je de connectie voelt met je hart. Meer oefeningen zijn op de site te vinden onder het kopje Tips in de menubalk. Veel plezier met Jin Shin Jyutsu!

  H&H
 28. De minicursus is een aanrader! het kost een kwartiertje om alle vingers afzonderlijk van mekaar vast te pakken losjes. Het zijn zachte aanrakingen. Ik voel zachte tintelingen en de connectie met mijn hart. Ik mis wel meer oefeningen op de website. Eerst zag ik een paar oefeningen, maar nu zie ik alleen nog maar die extra tip die bijna altijd werkt. Dus met linkerhand op pijnlijke plek en rechterhand op rechterlies bijvoorbeeld.
  Carina

  Anoniem
 29. Hoi Ate, dank voor je reactie. Ik begrijp dat het voor jou lastig is om te doen. Misschien goed om te weten dat je ook al veel kunt harmoniseren door alleen de vingers van 1 hand vast te houden. Daarnaast: hoewel de fysieke vingers ontbreken is de energie ervan nog wel aanwezig. Daarnaast gaat Jin Shin Jyutsu verder dan alleen de vingers. Dus ik hoop dat je toch de voordelen ervan zult ervaren.

  H&H
 30. Hallo Kitty ik heb de mini cursus als heel bijzonder ervaren.
  het viel voor mij niet mee omdat ik een duim en 2 vingers mis aan mijn linker hand.
  lastig vast houden dus .
  Groet Ate Atema

  Ate Atema
 31. De mini cursus is heel fijn om te doen. Ik heb bijna altijd moeite om in slaap te komen.
  Nu doe ik de vinger oefeningen liggend in bed en val spontaan in slaap.
  Het is heel ontspannend.
  Een vraag aan Kitty werd meteen beantwoord. FIJN!!!

  Bets
 32. Mooi om te lezen Marilyn dat het al een beetje in je systeem zit. Het gapen komt waarschijnlijk door de ontspanning die het brengt.
  En mooi dat je al boeken over JSJ hebt. Veel plezier er nog mee!

  H&H
 33. De afgelopen dagen de 5 vingers gestroomd en de oefeningen gedaan. Heb al beetje ritme gevonden door tijdens het journaal te stromen. Ik ben contant aan het gapen, er zal eea al aan het werk zijn.

  Fijn om wat extra achtergrond informatie te lezen. Kitty weet het helder neer te zetten.

  Heb de 2 boeken van Mary Burmeister al jaren in de kast en paste ze al regelmatig toe bij mezelf en als er iets was wat ik kon doen voor mijn kinderen.
  Ooit staat deze ook op mijn lijstje om echt te leren. Alles wat we kunnen doen om het lichaam te ondersteunen is welkom.

  Wie weet tot wat dit nog meer kan leiden…

 34. Ik heb nu de tips voor het vasthouden van de vijf vingers ontvangen. Al bij het tweede mailtje over de wijsvinger viel mij al iets op. Sinds het vasthouden van duim en wijsvinger voel ik meer energie door mijn handen stromen (tijdens meditatie). Ik heb iets met handen en daarom is Jin Shin Jyutsu voor mij op het lijf geschreven. Ik ervaar kalmte en dat vind ik als iemand die HSP-gevoelig is erg fijn. Veel dank voor deze gratis mini-cursus.
  Eri

  Eri Simon
 35. Dank je wel Jeroen voor je mooie bericht en lieve wens. Leuk ook dat je ermee door gaat. Mijn ervaring is: de sensationele belevingen komen vanzelf, maar altijd onverwacht:-).

  H&H
 36. Dank KittY, voor deze kennismaking.
  Bijzonder te voelen hoe ‘verwarmend’, ‘omarmend’, ‘veilig’ en ‘koesterend’ dit eenvoudige gebaar voelt.
  Geen ‘sensationele’ belevingen bij mij tot nu toe, maar dit kan niet anders dan goed doen voor je lichaam en geest. Ik ga hier in ieder geval even mee verder!
  Succes met dit werk en de liefdevolle manier waarop je het naar buiten brengt!

  jeroen
 37. Dank je wel Riena voor het delen van je ervaringen. De fysieke sensaties kunnen, zeker wanneer al geruime tijd sprake is van enige disbalans, best merkbaar zijn inderdaad. Goed dat je voelde dat dat juist een positief teken was. En JSJ is inderdaad een cadeautje! Zo ervaar ik het ook.

  H&H
 38. Op de site van Wijnand Veldhuijzen zag ik het interview met Kitty staan. Ik was vrij snel gegrepen daardoor en na het interview heb ik kitty’s website aangeklikt en gaan lezen. De gratis minicursus aangevraagd en begonnen. Ben nu bijna 2 weken bezig. Zeker de eerste week kon ik m’n vinger niet echt lang vasthouden, gaat nu iets beter, m’n lichaam reageerde best wel pitten, veel prikkende jeuk van m’n huid over m’n hele lichaam. Zenuwpijn in m’n benen namen toe, af en toe als ik niets deed voelde ik een warmte golf door m’n body trekken, terwijl dat vaak koud is. Maar ik wist gelijk dat het positief was dus liet het rustig gebeuren en hield m’n vingers niet te lang vast, want als ik m’n vinger los liet hield de bijwerking ook vrijwel gelijk op. Ik pak deze kans met beide handen aan. Ik ben er van overtuigd dat ik samen met Kitty heel ver ga komen om m’n lichaam weer in balans te brengen en vooral te houden. Jin Shin Jyutsu is niet voor niets op m’n pad gekomen. Het is voor mij een cadeautje en voorzichtig laagje voor laagje zal ik het uitpakken en wacht rustig af wat het me gaat brengen. Vol vertrouwen ben ik begonnen. Dank je Kitty voor die mogelijkheid en je inzet.

  Riena
 39. Mooi om te lezen Marja. Zo ervaar ik het ook: het haalt je uit je hoofd. Het is ook de kracht van de eenvoud die dat mogelijk maakt: je hoeft er niet bij na te denken.
  En hartelijk dank voor het delen van je mooie ervaring met de spontane genezing!

  H&H
 40. Door een interview met Kitty en Wijnand Veldhuijzen kwam Jin Shin Jyutsu op mijn pad.
  En had meteen daarna de minicursus aangevraagd.
  Wat een zegen om mijn vingers liefdevol te omvatten en zo te voelen….mezelf zo liefde en aandacht te kunnen geven.
  Een verademing naast alle spirituele interesses en invloeden die mij vaak meer in mijn hoofd doen zitten.
  Het maakte mij opener en rustiger en voelde mij meer in balans.

  Ik was bij een bijeenkomst van Bruno Gröning en ontving spontaan een genezing in rechter onderbeen……….iets wat ik nog nooit zo duidelijk heb mogen ervaren.
  Ik wijd het aan de minicursus die mij opener had gemaakt.

  Bovendien vind ik het zéér interessant en zou graag nog meer balans in mijzelf willen ervaren wat betreft mijn interesses.

  Kitty hartelijk dank !!!

  Marja
 41. Ik heb het als positief ervaren en zeker goed gevoeld dat de energie weer gaat stromen, het verlicht ook de pijn in mijn maag die ik had en daar was ik heel blij mee. Dus het werkt fantastisch. Heel hartelijk bedankt Mvg johni

  Johni clevis
 42. Bedankt voor deze mooie waardevolle mini-cursus. en zo makkelijk om te doen, ik wordt er rustig van. Ben benieuwd wat het me nog meer gaat brengen. Super bedankt. Groetjes Joke

  Joke
 43. Dag Kitty,
  Hartelijk dank v.d.gratis mini cursus, ik ervaar het als heel fijn en makkelijk toe te passen .De darmen reageren er op ,heel fijn .
  Het is nog pas een week dus hoe het verder zal gaan is nog niet te zeggen.
  Blijf het zeker doen .Tot nu toe dagelijks gedaan .Wonderlijk dat je zelf zoveel kunt doen .En bijzonder dat jij dit zomaar schenkt aan ieder die dat wil .Dank daarvoor .
  Miny

  Anoniem
 44. Mooi Ria! En inderdaad, soms duurt het een poosje voor je het daadwerkelijk voelt. Maar oefening baart kunst. En ook al voel je misschien niet direct van alles, er wordt absoluut iets in gang gezet.

  H&H
 45. Hallo Kitty,
  Dank je wel voor de Minicursus Moeiteloos in balans. Het is simpel en fijn om te doen. Elke dag is er gelegenheid genoeg om er mee bezig te zijn. Mijn ervaring is dat ik wat meer tijd nodig heb om de energie te voelen, ga er mee door, de rest komt wel. De aanhouder wint.
  Met een warme groet.
  Ria

  M.C.W. Sanjee-Silkens
 46. Na de minicursus te hebben gevolgd kan ik oprecht zeggen dat ik bepaalde fysieke spanning die ik vanwege gezondheidsproblemen al enkele jaren ervaar waarneembaar voel veranderen door de toepassing hiervan.
  Zeer opmerkelijk…
  Dank daarvoor!

  Ruud
 47. Heel fijn om te ervaren. Liggend voor het slapen gaan, in de auto, tijdens een gesprek op mijn werk, als ik wandel met mijn hond. Ik begin hier en daar wat ‘stroompjes’ te voelen. Heel fijn. Bedankt voor het delen.

  Marjanne
 48. Dank voor je uitgebreide reactie Inge. Het is inderdaad goed om er een soort gewoonte van te maken. Beter elke dag een paar minuten dan 1x per week een uur. En juist heel waardevol wanneer je veel stress ervaart. Het stimuleert om tot ontspanning te komen, en ontspanning is in alle opzichten heel belangrijk voor ons. Mooi dat je ermee door gaat!

  H&H
 49. Dag Kitty,

  Allereerst vind ik het geweldig dat je zomaar deze minicursus ‘weggeeft”!, heel bijzonder en dank hiervoor! Het vasthouden van de vingers ervaar ik op zich als prettig en je kunt het idd op ieder ‘onbewaakt’ moment toepassen. Dit moet wel een gewoonte worden, die ik wel is waar nog regelmatig vergeet. Ik als rechtshandige, pak altijd automatisch mijn linkerhand. Ik heb gemerkt dat als ik mijn rechtervingers pak, het gevoel heb dat dat niet mijn hand is, dat deze niet bij mij hoort, een raar gevoel, dus dat laat ik dan maar en daar doe ik dus niks mee. Het op zich vasthouden voelt best fijn, heb nog geen bijzondere ervaring verder gevoelt. Waarschijnlijk nog meer ervaren en doorzetten en wellicht meer concentreren en gedachten erbij houden? Nu is het ook wel zo dat ik eigenlijk nooit moe ben en altijd veel energie heb. Ook geen lichamelijke ongemakken, wel onderga ik veel stress… Dus om meer rust te kunnen bereiken en beter met de stress om te kunnen gaan is al een reden om door te gaan lijkt me. Ik ga er in ieder geval zeker mee door.
  Inge

  Inge
 50. Bedankt voor de mini cursus. Ik ben zoveel mogelijk bezig met het vasthouden van mijn vingers. Goed om te weten welke organen aan welke vinger verbonden zijn. Lekker simpel en gemakkelijk toe te passen.

  Lilian
 51. Leuk Liza, dat je ontdekt hebt hoe de wijsheid onbewust al in je zit! Het toevoegen van je bewustzijn daaraan versterkt het effect. En vervolgens biedt het meer inzicht in jezelf en dat leidt weer tot nog efficiënter kunnen inzetten van JSJ. En zo door…. het is oneindig verdiepend.

  H&H
 52. Hoi Kitty,

  Wat simpel en effectief, enige weken geleden kreeg ik van een schoonzus informatie hierover!
  Zij past dit al jaren toe en geeft het door! Ook heeft ze het boek!
  Na deze minicursus ben ik een beetje verslaafd geraakt en zal er zeker mee doorgaan! Ik slaap veel beter en het geeft rust!!!

  Dankjewel, Rietje.

  R.Tielkes
 53. Ik had de mini circus al een keer gedaan, maar was al weer veel vergeten.
  Opnieuw aangevraagd en gedaan.
  Ben nu dagelijks aan het oefenen en voel dat het gaat werken.
  Dank je wel Kitty dat je cursus nogmaals hebt gestuurd.

  Hetty
 54. Hoi Marijke, ik herken het. In het begin kon ik ook niet geloven dat het werkte. Inmiddels heb ik zo vaak ervaren dat deze simpele oude wijsheid heel helpend is. Zelfs op meer gebieden dan je verwacht. Veel plezier er nog mee!

  H&H
 55. Dank je Kitty, ik kan het bijna niet geloven maar heb het idee dat de felle scherpte van mijn oorsuizen minder is geworden. Het is een fijne methode om je vingers vast te houden. Ben er pas mee bezig maar zeker verder. Dank je wel Kitty.

  Marijke
 56. Ook ik ben nu een tijdje bezig met het vasthouden van mijn vingers en vind het een zeer interessante methode om jezelf te Helen. Met de installatie van de timer app is het nog mooier vind ik

  Jolanda veenendaal
 57. Dank voor je reactie Emilia. Mooi hè, hoe ons lichaam werkt. Want de toepassing van Jin Shin Jyutsu is inderdaad heel eenvoudig, maar de onderliggende wijsheid is heel diepgaand en complex. Dat vind ik nog steeds een groot wonder.

  H&H
 58. Kitty wat fijn hoe je de minicursus hebt gegeven. Het was duidelijk en eenvoudig. Ik doe de oefeningen nog maar 5 dagen en voel nu al meer rust in mijn lichaam. Vooral mijn darmen zijn rustig geworden.
  Dat zo iets simpels zoveel kan doen. Hartelijk dank hiervoor.

  Emilia
 59. Fijn dat het je zo goed bevalt Marianne en leuk dat je het al doorgegeven hebt . Het is inderdaad heel eenvoudig om te doen en daardoor voor iedereen bruikbaar op bijna elk moment .

  H&H
 60. heel fijn om op deze manier nog meer contact met mijzelf te krijgen
  Super om te weten hoe en waarom vingers reageren zoals ze reageren
  Ben blij met deze mini cursus ,werk er heel veel mee,tijdens tv kijken,lezen.
  Heb het ook doorgegeven aan nichtje en vriendin,allemaal heel enthousiast.
  Dank je wel voor deze ,,simpele ,,maar goed werkende oefening

  Marianne
 61. Het was een hernieuwde kennismaking want ik heb dit eerder gedaan maar ben het ‘vergeten’. Ik voel me lichter, minder zwaar en dat maakt dat ik me fijner voel, rechterop loop en mijn hart meer open gaat. Heel fijn en ik ga het nu zeker onthouden! Dank je wel.

  Ineke
 62. Erg leuke informatie, ik kan nog niet zeggen of het werkt, maar ik lijk wel meer energie te hebben, maar ik heb het nog maar te kort geprobeerd 1wk, probeer het nog wel langer

  John
 63. Hi lP, dank voor je reactie. Heel begrijpelijk dat het haast te simpel lijkt om waar te zijn. Ik kan me dat goed voorstellen. Het is zo fijn dat de uitvoering zeer eenvoudig is terwijl het ‘systeem’ erachter zeer complex en veelomvattend is. Bij specifieke pijnklachten kan het noodzakelijk zijn om verder te gaan dan alleen de oefeningen met de vingers. Als je daar meer van wilt weten is het misschien verstandig om een keer contact met mij op te nemen.
  En de combinatie met meditatie is inderdaad ook heel mooi!

  H&H
 64. Door een tip in een damesblad en de toegankelijke site heb ik de minicursus aangevraagd.
  De uitleg van handelingen zijn zo simpel dat het onwerkelijk lijkt. Maar bij de zoektocht naar minder pijn kan ik deze methode niet negeren. Ik heb nu nog geen verbetering, maar al wel een prettige manier om te combineren met meditatie

  I. P.
 65. Ik ben nog maar net begonnen met de minicursus
  En ben benieuwd wat het gaat brengen
  Het zit er sochtends en tussendoor al lekker in om alle vingers even vast te houden
  Dank voor deze gratis kennismaking
  YYY

  yvonne van maanen
 66. Dank je wel voor de cursus.
  Heel fijn om te doen. Doe het nog maar een paar dagen, dus resultaat is er nog niet bij alle vingers . Toch kan ik het iedereen aanraden..
  Gr Hetty

  Hetty
 67. Dank voor je reactie Jan. Ik begrijp dat het moeilijk voor te stellen is, want de oefeningen zijn zo eenvoudig, dat je het eigenlijk niet eens oefeningen kunt noemen. Maar dan denk ik weer aan het gezegde “Eenvoud is een kenmerk van het ware” en dan begrijp ik dat juist in de eenvoud de kracht schuilt.

  H&H
 68. Ik had je artikel gelezen in DNUA. De daarin besproken handeling ben ik gelijk gaan toepassen. De minicursus sluit hierbij goed op aan. Het is moeilijk voor te stellen dat deze simpele handelingen zo’n invloed kunnen hebben. Het is zeker de moeite van proberen waard.

  Jan Hattink
 69. Ik ben met deze methode in contact gekomen door het artikel in de DNUA. Ik vind het geweldig! Simpel, en direct had ik resultaat. Ik ben heel Dankbaar en Blij.
  Met Liefde, Elly

  Elly Boonstra
 70. Ik ben ontzettend blij dat door het artikel in DNUA , Jin Shin Jyutsu op mijn weg is gekomen. Ik ben direct aan de slag gegaan en inmiddels volop aan het oefenen. Het is een ontzettend fijne, eenvoudige maar toch alles omvattende manier om je welzijn te bevorderen, hoe ziek je ook eventueel bent.
  Mijn dank is groot Kitty, ook voor de manier waarop je het toegankelijk hebt gemaakt voor iedereen om er kennis mee te maken.
  Hartengroet, Marian

  Marian
 71. Toen ik in het blad De natuur uw arts het artikel over Jin Shi Jyutsu las, had ik meteen zin om aan de slag te gaan. En de minicursus heeft dat versterkt. Ik doe nu dagelijks de oefening met het vasthouden van de vingers en de oefening voor de immuunsysteem. Bedankt Kitty!

  Hester
 72. Kitty,

  Wat fijn dat je een mini-cursus aanbiedt. Het is ongelooflijk fijn om vast te stellen wat voor prachtige resultaten er zijn door simpelweg je vingers vast te houden.
  Suggestie: de hoofd centraal stroom ook zéér krachtig en kan u misschien toevoegen aan de mini-cursus

  Hartelijk dank!

  Liefs, Ingrid

  Ingrid Marien
 73. Lieve Ilze, beide handen is fijn , maar heb je niet veel tijd, dan is 1 hand weer beter dan helemaal niet. Het vasthouden helpt bij het ontspannen en ontspanning is nodig om te kunnen herstellen. Een burn out ontstaat niet van de ene op de andere dag, dus het zal inderdaad tijd nodig hebben. Heb vertrouwen en geduld. Veel sterkte .

  H&H
 74. Lieve Kitty, dank je wel voor je minicursus. Ik heb nog wel een vraag moet je het bij één hand doen of bij twee? Of het ook echt wat bij bij doet weet ik nog niet zeker. Ik heb een stevige burn out met een angst en paniekstoornis waar ik nu nog medicatie voor slik. Ik verwacht dus dat het meer tijd gaat kosten. Daarom is het juist zo fijn dat het zo makkelijk toepasbaar is. Dank je voor het delen. Liefs Ilze

  Ilze
 75. Per toeval op je site terecht gekomen. Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt, en heb gelijk gebruik gemaakt van je aanbod voor de minicursus. Ik vind het erg leuk om te ervaren wat Jin Shin Jyutsu op zo’n eenvoudige manier doet. Bedankt!

  Marjo
 76. Interessant om meer van te weten en daarom het boek van Jin Shin Jyutsu ,na vele jaren,
  weer uit de boekenkast gepakt.
  Zeker een mooie en een goede toepasbare geneeskunst!
  bedankt voor je mini-cursus en ik ga er actief mee verder

  Lia
 77. Daar ik elke dag mediteer, ben ik het vasthouden van mijn vingers daarmee gaan combineren . Omdat ik begin met mijn duim, helpt dat direct om mijn gedachten te laten zijn voor wat ze zijn. Ook het vervolg van het vasthouden van de overige vingers (circa 50 tellen per vinger) geeft datzelfde effect. Tevens geeft dat een fijn gevoel van harmonie aan het eind van de meditatie. Dank Kitty

  Dick
 78. Genoten van de minicursus en het vasthouden van de verschillende vingers brengt ontspanning en rust. Nu aan het experimenteren welke vinger welke energie geeft. Mooi om te ontdekken. Dank!

  Saskia
 79. Fijn om te lezen dat je er iets aan hebt gehad Trudy. En sterkte met het verlies van je hondje. De ringvinger vasthouden helpt bij verdriet. Verder heeft het vooral tijd nodig. Het verwerkingsproces bij verdriet is niet te versnellen, maar absoluut wel te verzachten.

  H&H
 80. Het is mijn overtuiging dat je altijd datgene op je pad aantrekt waar het tijd voor is om te ervaren. Ik zag deze minicursus op face book en ben deze vanuit interesse gaan volgen. Het zelf helend vermogen in ons is iets wat ik vaak toepas dus deze vorm past zeker bij mij. Tijdens deze cursus heb ik mijn dierbare lieve hondje in moeten laten slapen. Het vasthouden van mijn ringvinger paste natuurlijk zeker bij mijn emotie die los kwam. Ik heb absoluut gemerkt dat dit ondersteuning heeft gegeven, de pijn werd minder scherp en ik kon beter loslaten. Ben nog niet klaar met een verdere verdieping !

 81. Leuk dat je deze ervaring deelt Anky. Dank je wel! De wijsvinger harmoniseert blaas en nier.
  Het bijzondere is: het werkt ook andersom: moet je nodig naar het toilet en ben je nog niet in de gelegenheid, dan helpt het ook om de wijsvinger vast te houden. Zo kun je het toiletbezoek nog even uitstellen. Wat zit het lichaam toch knap in elkaar he!

  H&H
 82. Met de wijsvinger heb ik een grappige ervaring…
  Vaak als ik vlak voor dat ik wegga noch even naar de WC ga heb ik moeite met plassen.
  Houd ik even mijn linker wijsvinger vast….direct resultaat. De wijsvinger staat voor de blaas en milt?
  Dit wil ik toch even doorgeven. Anky

  Anky
 83. De mini cursus is zo “aangekomen” dat ik al a.s. vrijdag een afspraak met je heb gemaakt om er verder en dieper op in te gaan. Ik wil graag op avontuur in deze diepgrijpende maar o zo simpele methode. Wat kan er gebeuren als je een vinger vast neemt en stil wacht…….? Het is een wonder, er gebeurt namelijk zoveel herkenbaars. En het is zeker dat ik dan mooie dingen ga ontdekken .Fijn dat je me mee op reis neemt….groet , Marianne.

  marianne martens
 84. Jin Shin Jyutsu is inderdaad eenvoudig om toe te passen Viola. Maar anderzijds is het ook uiterst gecompliceerd, zeer diepgaand en allesomvattend. Het is prachtige oude universele wijsheid.

  H&H
 85. Hallo Kitty,

  Hartelijk dank voor de interessante cursus. Ik ben al bekend met reiki wat ik erg mooi en zacht vind. Maar dit is nog simpeler en zachter. Het helpt me goed om tot rust te komen als ik ‘s nachts niet kan slapen. Met de pink heb ik nog wat moeite op de een of andere manier lukt het me niet goed om die langer vasthouden.
  Liefs van viola.

  Viola
 86. Hallo Kitty,
  Ik ben door een vriendin op deze voor mij onbekende methode geattendeerd en zij had mij al het een en ander uitgelegd voor ik jouw mails ging ontvangen. Maar met de gedegen uitgebreide uitleg van jou kon ik prima aan de gang, het was fijn en zorgvuldig om deze uitleg te mogen ontvangen. De uitwerking was direct uitvoerbaar en mijn lijf reageerde onmiddellijk. Het bijzondere vind ik dat het elke dag zich weer op een andere manier, met een ander gevoel ergens in het lichaam, emotie, herinnering, (soms pijnlijke) flashbacks toont. Ik ervaar het als een weldaad voor mijn lijf en geest. Het is mild, je hebt het letterlijk en figuurlijk zelf in de ‘hand’ hoe ver en hoe lang je het prettig vindt. Hartelijk dank voor jou inzet.

  Rietje Pool
 87. Mini-cursus met maxi-resultaat. Voor mij het meest eenvoudige antwoord om jezelf te helpen Geheeld/ Heel/Bewust te worden.
  Zoals ik het ervaar herken ik blokkades, die verbonden zijn met oorzaken die in het verleden door onverwerkte emoties en traumatische ervaringen zijn ontstaan, in mijn lichaam.
  Doordat ik de emotie nu kan benoemen (iedere vinger staat voor bepaalde organen, maar ook emoties) kan ik eerlijker hiernaar kijken en het als zodanig begrijpen en accepteren.
  Klachten waarvan ik dacht dat die uit verdriet ontstaan zijn, blijken uit woede voort te komen. Maar ook omgekeerd. Mijn angsten herken ik nu als blokkade in mijn (knikkende) knieën.
  (persoonlijke ervaring ) Met deze methode kan ik dáár op simpele wijze aan werken, mezelf en mijn lichaam beter leren kennen. En dit is pas het begin! En het gaat en voelt zo heel natuurlijk aan. Je eigen vingers vasthouden alsof je iets kostbaars vasthoudt. Wanneer heb ik voor het laatst zo naar mijn lichaam en mezelf gekeken? Ben jou dankbaar Kittty en voor wie dit leest.
  Ook jij bent kostbaar en de moeite waard, dus meld je aan. Het kost niets, maar brengt heel veel.
  Lieve Groet

  Luc
 88. Ik las in DUNA over de zitmethode. Deed die vanmorgen. Een kwartier leek me al heel wat. Was zoooo om had mijn oude energie terug. Voelde mijn hart. Morgen verder! Dank!

  Mariette
 89. Ik vond de mini-cursus (voor het eerst over gelezen in Spiegelbeeld), zeer inspirerend en de daarop volgende workshop in Zeeland idem dito.
  Energetisch werk en “energie voelen” is helemaal mijn ding. Ik herken veel vanuit andere disciplines (o.a. cranio sacraaltherapie). Jin Shin Jyutsu laat me niet meer los. Ik vind het verrijkend en door de workshop ben ik me er verder in gaan verdiepen. Kitty, fijn dat je het op deze inspirerende wijze met mensen wilt delen. Dankjewel!

  Jeannette wolf
 90. Jin Shin Jyutsu is op mijn pad gekomen door het magazine Spiegelbeeld. Daar stond het artikel in geschreven. Tijdens het lezen dacht ik gelijk al dat is iets voor mij. Toen op het einde ook nog een gratis mini cursus kon worden aangevraagd heb ik dat dan ook gedaan. Sindsdien doe ik het iedere dag. Het is gemakkelijk en overal te doen. Ik ben er heel blij mee hier kennis mee te hebben gemaakt en heb ook al een aantal andere mensen enthousiast gemaakt die er ook mee aan de slag zijn gegaan.

  Ineke van der Gragt
 91. Inmiddels ben ik klaar met de mini cursus waar ik ontzaglijk van heb genoten. Ik ben namelijk een doe het zelfer wat betreft mijn lichaam en houd daarbij ook nog van makkelijk en snel.

  De cursus sprak me gelijk aan en wat werd het een feestje en zo makkelijk om te doen.
  Wat wil je eigenlijk nog meer om zelf onderhoud te plegen.
  Ik kan het iedereen die interesse heeft het van harte aanbevelen. Gun het je zelf. Het voelt als vakantie met een fantastische gastvrouw en een prachtige locatie. Doen!

  Erica

 92. Vond je de minicursus leuk? Laat dan een berichtje achter! Als je helemaal naar beneden scrollt tot voorbij alle reacties, vind je daar de mogelijkheid om een reactie te plaatsen.

  H&H

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *