Gratis: minicursus

 

Je eigen energie in goede banen leiden, wie wil dat nou niet?

Gewoon op een moeiteloze manier zorgen dat je je goed voelt, lekker in je vel en mentaal in evenwicht. Alsof het vanzelf gaat. Dat is toch heerlijk! Hoe lang is het geleden dat je je zo voelde?

Ben jij moe of heb je al lange tijd last van klachten of ongemak en is het nog niet gelukt daar een fijne oplossing voor te vinden?

Dan is de kans groot dat je systeem uit balans is geraakt. Dat is niet vreemd. We leven in een tijd waarin we bijna doorlopend onder druk staan. Is het niet door de straling van alle draadloze verbindingen, dan wel door lucht- en milieuvervuiling, of door stress.

Dat systeem van ons kan daar behoorlijk van in de war raken. Je raakt vermoeid en uit balans. Er komen klachten die niet makkelijk meer verdwijnen, ondanks allerlei inspanningen. Vaak hoor ik dat mensen zeggen vooral bezig te zijn met overleven. Het voluit leven is allang niet meer aan de orde. Wat ontzettend jammer is dat. En het is echt niet nodig. Er is veel aan te doen. En het kost geen moeite.

Toch is het niet voor iedereen weg gelegd. Want je hebt wel wat speciale eigenschappen nodig. Een open mind is heel belangrijk en wat discipline. Een open mind omdat het ‘systeem’ zo eenvoudig is, dat mensen soms niet kunnen geloven dat het kan werken. En wat discipline,   omdat het natuurlijk alleen werkt als je het ook echt doet. 

Verder is het belangrijk dat je bereid bent om naar het ‘geheel’ te kijken en niet alleen naar de klacht als symptoom.  Dat is best lastig.  Niet iedereen kan zich daarin vinden. Overigens mag je best sceptisch zijn, daar is niets op tegen.

 

Eerlijk gezegd denk ik dat het voor jou wel iets is.

Anders was je waarschijnlijk al niet op mijn site terecht gekomen. Dus speel jij graag zelf een rol in je eigen gezondheid en welzijn, dan heb ik iets leuks voor je: een gratis minicursus.

Met  een uitgebreide uitleg over hoe je je energiesysteem op een simpele manier in balans kunt brengen. De minicursus bestaat uit 5 delen, waarin ik telkens wat informatie geef. Zo neem ik je stap voor stap mee en ga je merken wat het harmoniseren van je energie met je doet.

Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat het effect je echt zal verrassen als je met regelmaat je systeem op deze manier in balans brengt.  En ik ben niet de enige. Scroll even door naar beneden om de reacties van mensen op mijn minicursus te lezen.  Het is echt de moeite van het proberen waard.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en kort daarna deel 1 van de minicursus.

Let wel: het verwerken van de aanmelding door het invullen van het formulier hieronder kan enige tijd duren.

Ja die minicursus is wel iets voor mij! 

*Je gegevens zijn veilig bij mij ♥

PS: Aan het eind van de minicursus ontvang je een geheel vrijblijvend aanbod om nader kennis te maken met Jin Shin Jyutsu.

 

 

Energie harmoniseren heeft altijd effect. Het is het ondersteunen van je gezondheid en geen vervanging van reguliere geneeskunde. 

 

 

 

60 Comments

 1. Dank je wel voor de cursus.
  Heel fijn om te doen. Doe het nog maar een paar dagen, dus resultaat is er nog niet bij alle vingers . Toch kan ik het iedereen aanraden..
  Gr Hetty

  Hetty
 2. Dank voor je reactie Jan. Ik begrijp dat het moeilijk voor te stellen is, want de oefeningen zijn zo eenvoudig, dat je het eigenlijk niet eens oefeningen kunt noemen. Maar dan denk ik weer aan het gezegde “Eenvoud is een kenmerk van het ware” en dan begrijp ik dat juist in de eenvoud de kracht schuilt.

 3. Ik had je artikel gelezen in DNUA. De daarin besproken handeling ben ik gelijk gaan toepassen. De minicursus sluit hierbij goed op aan. Het is moeilijk voor te stellen dat deze simpele handelingen zo’n invloed kunnen hebben. Het is zeker de moeite van proberen waard.

  Jan Hattink
 4. Ik ben met deze methode in contact gekomen door het artikel in de DNUA. Ik vind het geweldig! Simpel, en direct had ik resultaat. Ik ben heel Dankbaar en Blij.
  Met Liefde, Elly

  Elly Boonstra
 5. Ik ben ontzettend blij dat door het artikel in DNUA , Jin Shin Jyutsu op mijn weg is gekomen. Ik ben direct aan de slag gegaan en inmiddels volop aan het oefenen. Het is een ontzettend fijne, eenvoudige maar toch alles omvattende manier om je welzijn te bevorderen, hoe ziek je ook eventueel bent.
  Mijn dank is groot Kitty, ook voor de manier waarop je het toegankelijk hebt gemaakt voor iedereen om er kennis mee te maken.
  Hartengroet, Marian

  Marian
 6. Toen ik in het blad De natuur uw arts het artikel over Jin Shi Jyutsu las, had ik meteen zin om aan de slag te gaan. En de minicursus heeft dat versterkt. Ik doe nu dagelijks de oefening met het vasthouden van de vingers en de oefening voor de immuunsysteem. Bedankt Kitty!

  Hester
 7. Kitty,

  Wat fijn dat je een mini-cursus aanbiedt. Het is ongelooflijk fijn om vast te stellen wat voor prachtige resultaten er zijn door simpelweg je vingers vast te houden.
  Suggestie: de hoofd centraal stroom ook zéér krachtig en kan u misschien toevoegen aan de mini-cursus

  Hartelijk dank!

  Liefs, Ingrid

  Ingrid Marien
 8. Lieve Ilze, beide handen is fijn , maar heb je niet veel tijd, dan is 1 hand weer beter dan helemaal niet. Het vasthouden helpt bij het ontspannen en ontspanning is nodig om te kunnen herstellen. Een burn out ontstaat niet van de ene op de andere dag, dus het zal inderdaad tijd nodig hebben. Heb vertrouwen en geduld. Veel sterkte .

 9. Lieve Kitty, dank je wel voor je minicursus. Ik heb nog wel een vraag moet je het bij één hand doen of bij twee? Of het ook echt wat bij bij doet weet ik nog niet zeker. Ik heb een stevige burn out met een angst en paniekstoornis waar ik nu nog medicatie voor slik. Ik verwacht dus dat het meer tijd gaat kosten. Daarom is het juist zo fijn dat het zo makkelijk toepasbaar is. Dank je voor het delen. Liefs Ilze

  Ilze
 10. Per toeval op je site terecht gekomen. Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt, en heb gelijk gebruik gemaakt van je aanbod voor de minicursus. Ik vind het erg leuk om te ervaren wat Jin Shin Jyutsu op zo’n eenvoudige manier doet. Bedankt!

  Marjo
 11. Interessant om meer van te weten en daarom het boek van Jin Shin Jyutsu ,na vele jaren,
  weer uit de boekenkast gepakt.
  Zeker een mooie en een goede toepasbare geneeskunst!
  bedankt voor je mini-cursus en ik ga er actief mee verder

  Lia
 12. Daar ik elke dag mediteer, ben ik het vasthouden van mijn vingers daarmee gaan combineren . Omdat ik begin met mijn duim, helpt dat direct om mijn gedachten te laten zijn voor wat ze zijn. Ook het vervolg van het vasthouden van de overige vingers (circa 50 tellen per vinger) geeft datzelfde effect. Tevens geeft dat een fijn gevoel van harmonie aan het eind van de meditatie. Dank Kitty

  Dick
 13. Genoten van de minicursus en het vasthouden van de verschillende vingers brengt ontspanning en rust. Nu aan het experimenteren welke vinger welke energie geeft. Mooi om te ontdekken. Dank!

  Saskia
 14. Fijn om te lezen dat je er iets aan hebt gehad Trudy. En sterkte met het verlies van je hondje. De ringvinger vasthouden helpt bij verdriet. Verder heeft het vooral tijd nodig. Het verwerkingsproces bij verdriet is niet te versnellen, maar absoluut wel te verzachten.

 15. Het is mijn overtuiging dat je altijd datgene op je pad aantrekt waar het tijd voor is om te ervaren. Ik zag deze minicursus op face book en ben deze vanuit interesse gaan volgen. Het zelf helend vermogen in ons is iets wat ik vaak toepas dus deze vorm past zeker bij mij. Tijdens deze cursus heb ik mijn dierbare lieve hondje in moeten laten slapen. Het vasthouden van mijn ringvinger paste natuurlijk zeker bij mijn emotie die los kwam. Ik heb absoluut gemerkt dat dit ondersteuning heeft gegeven, de pijn werd minder scherp en ik kon beter loslaten. Ben nog niet klaar met een verdere verdieping !

 16. Leuk dat je deze ervaring deelt Anky. Dank je wel! De wijsvinger harmoniseert blaas en nier.
  Het bijzondere is: het werkt ook andersom: moet je nodig naar het toilet en ben je nog niet in de gelegenheid, dan helpt het ook om de wijsvinger vast te houden. Zo kun je het toiletbezoek nog even uitstellen. Wat zit het lichaam toch knap in elkaar he!

 17. Met de wijsvinger heb ik een grappige ervaring…
  Vaak als ik vlak voor dat ik wegga noch even naar de WC ga heb ik moeite met plassen.
  Houd ik even mijn linker wijsvinger vast….direct resultaat. De wijsvinger staat voor de blaas en milt?
  Dit wil ik toch even doorgeven. Anky

  Anky
 18. De mini cursus is zo “aangekomen” dat ik al a.s. vrijdag een afspraak met je heb gemaakt om er verder en dieper op in te gaan. Ik wil graag op avontuur in deze diepgrijpende maar o zo simpele methode. Wat kan er gebeuren als je een vinger vast neemt en stil wacht…….? Het is een wonder, er gebeurt namelijk zoveel herkenbaars. En het is zeker dat ik dan mooie dingen ga ontdekken .Fijn dat je me mee op reis neemt….groet , Marianne.

  marianne martens
 19. Jin Shin Jyutsu is inderdaad eenvoudig om toe te passen Viola. Maar anderzijds is het ook uiterst gecompliceerd, zeer diepgaand en allesomvattend. Het is prachtige oude universele wijsheid.

 20. Hallo Kitty,

  Hartelijk dank voor de interessante cursus. Ik ben al bekend met reiki wat ik erg mooi en zacht vind. Maar dit is nog simpeler en zachter. Het helpt me goed om tot rust te komen als ik ‘s nachts niet kan slapen. Met de pink heb ik nog wat moeite op de een of andere manier lukt het me niet goed om die langer vasthouden.
  Liefs van viola.

  Viola
 21. Hallo Kitty,
  Ik ben door een vriendin op deze voor mij onbekende methode geattendeerd en zij had mij al het een en ander uitgelegd voor ik jouw mails ging ontvangen. Maar met de gedegen uitgebreide uitleg van jou kon ik prima aan de gang, het was fijn en zorgvuldig om deze uitleg te mogen ontvangen. De uitwerking was direct uitvoerbaar en mijn lijf reageerde onmiddellijk. Het bijzondere vind ik dat het elke dag zich weer op een andere manier, met een ander gevoel ergens in het lichaam, emotie, herinnering, (soms pijnlijke) flashbacks toont. Ik ervaar het als een weldaad voor mijn lijf en geest. Het is mild, je hebt het letterlijk en figuurlijk zelf in de ‘hand’ hoe ver en hoe lang je het prettig vindt. Hartelijk dank voor jou inzet.

  Rietje Pool
 22. Mini-cursus met maxi-resultaat. Voor mij het meest eenvoudige antwoord om jezelf te helpen Geheeld/ Heel/Bewust te worden.
  Zoals ik het ervaar herken ik blokkades, die verbonden zijn met oorzaken die in het verleden door onverwerkte emoties en traumatische ervaringen zijn ontstaan, in mijn lichaam.
  Doordat ik de emotie nu kan benoemen (iedere vinger staat voor bepaalde organen, maar ook emoties) kan ik eerlijker hiernaar kijken en het als zodanig begrijpen en accepteren.
  Klachten waarvan ik dacht dat die uit verdriet ontstaan zijn, blijken uit woede voort te komen. Maar ook omgekeerd. Mijn angsten herken ik nu als blokkade in mijn (knikkende) knieën.
  (persoonlijke ervaring ) Met deze methode kan ik dáár op simpele wijze aan werken, mezelf en mijn lichaam beter leren kennen. En dit is pas het begin! En het gaat en voelt zo heel natuurlijk aan. Je eigen vingers vasthouden alsof je iets kostbaars vasthoudt. Wanneer heb ik voor het laatst zo naar mijn lichaam en mezelf gekeken? Ben jou dankbaar Kittty en voor wie dit leest.
  Ook jij bent kostbaar en de moeite waard, dus meld je aan. Het kost niets, maar brengt heel veel.
  Lieve Groet

  Luc
 23. Ik las in DUNA over de zitmethode. Deed die vanmorgen. Een kwartier leek me al heel wat. Was zoooo om had mijn oude energie terug. Voelde mijn hart. Morgen verder! Dank!

  Mariette
 24. Ik vond de mini-cursus (voor het eerst over gelezen in Spiegelbeeld), zeer inspirerend en de daarop volgende workshop in Zeeland idem dito.
  Energetisch werk en “energie voelen” is helemaal mijn ding. Ik herken veel vanuit andere disciplines (o.a. cranio sacraaltherapie). Jin Shin Jyutsu laat me niet meer los. Ik vind het verrijkend en door de workshop ben ik me er verder in gaan verdiepen. Kitty, fijn dat je het op deze inspirerende wijze met mensen wilt delen. Dankjewel!

  Jeannette wolf
 25. Jin Shin Jyutsu is op mijn pad gekomen door het magazine Spiegelbeeld. Daar stond het artikel in geschreven. Tijdens het lezen dacht ik gelijk al dat is iets voor mij. Toen op het einde ook nog een gratis mini cursus kon worden aangevraagd heb ik dat dan ook gedaan. Sindsdien doe ik het iedere dag. Het is gemakkelijk en overal te doen. Ik ben er heel blij mee hier kennis mee te hebben gemaakt en heb ook al een aantal andere mensen enthousiast gemaakt die er ook mee aan de slag zijn gegaan.

  Ineke van der Gragt
 26. Dank je wel Erica! Wat lief! Super dat de minicursus je zo goed is bevallen. En ik vond het heel mooi jou daarna te ontmoeten voor Basis voor Balans .

 27. Inmiddels ben ik klaar met de mini cursus waar ik ontzaglijk van heb genoten. Ik ben namelijk een doe het zelfer wat betreft mijn lichaam en houd daarbij ook nog van makkelijk en snel.

  De cursus sprak me gelijk aan en wat werd het een feestje en zo makkelijk om te doen.
  Wat wil je eigenlijk nog meer om zelf onderhoud te plegen.
  Ik kan het iedereen die interesse heeft het van harte aanbevelen. Gun het je zelf. Het voelt als vakantie met een fantastische gastvrouw en een prachtige locatie. Doen!

  Erica

 28. Vond je de minicursus leuk? Laat dan een berichtje achter! Als je helemaal naar beneden scrollt tot voorbij alle reacties, vind je daar de mogelijkheid om een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.