Misselijk in de auto en licht in je hoofd

Ken je dat? Je rijdt met iemand mee in de auto en wil eigenlijk nog wat lezen. Of een e-mail beantwoorden. Of gewoon een spelletje doen op je telefoon, omdat de rit nogal lang duurt (vooral voor de jeugdigen herkenbaar).

Maar als je enkele minuten bezig bent, word je een beetje licht in je hoofd. En je krijgt een misselijk gevoel. Je moet dan stoppen en weer een poosje recht vooruitkijken, voordat je verder kunt gaan.

Nu zit er midden onder je voet, zeg maar net achter de bal van je voet, een energieplek die invloed kan hebben op dat misselijke gevoel. Het is energieslot 6, dat staat voor evenwicht en onderscheidingsvermogen. Wanneer je die plek op je voet vasthoudt, dan kun je vervolgens de hele rit lezen of mailen zonder ook maar ergens last van te hebben. Da’s lekker praktisch toch!

Het komt ook voor dat mensen die wat meer op leeftijd raken regelmatig duizelig worden, zonder dat daar een medische verklaring voor te vinden is. Ook voor hen kan het vasthouden van deze plek (of misschien beter het door iemand anders laten vasthouden), een uitkomst zijn.

Uitproberen is de beste manier om erachter te komen of het jou helpt :-).

Het kan ook helpen bij honden die last hebben van wagenziekte. Dat heb ik zelf echter nooit kunnen uitproberen, want onze Dex heeft daar geen last van.