Met Hart & Hoofd

Ondersteuning bij kanker

 

Wanneer je na de diagnose kanker behoefte hebt om grip te krijgen, en zelf iets wil doen om je lichaam te ondersteunen, is Jin Shin® Jyutsu een uitkomst.

Jin Shin Jyutsu biedt veel mogelijkheden om je gezondheid op een moeiteloze en zachte manier te ondersteunen.  En deze ondersteuning kan je lichaam goed gebruiken. 

De voordelen van Jin Shin Jyutsu zijn groot:

  • veel ‘oefeningen’ zijn moeiteloos, en daardoor ook goed te doen als je weinig energie hebt
  • het brengt rust in je lichaam, iets dat je absoluut nodig hebt voor het herstel
  • het biedt letterlijk houvast en draagt bij aan het herstel van het vertrouwen in je lichaam
  • er zijn veel oefeningen die bijwerkingen van bv chemotherapie of bestralingen verminderen, waardoor je je bijvoorbeeld minder vermoeid of minder misselijk voelt
  • hoe beter je je voelt, hoe meer je lichaam in de gelegenheid is om te herstellen
  • je naasten kunnen veel voor je doen: zij kunnen snel eenvoudige ‘stromen’ leren waarmee ze je kunnen ondersteunen. 

Kanker is heftig. De steun van anderen is daarbij erg belangrijk. Als je naasten dit concreet kunnen doen, kan dat erg prettig en helpend zijn.

Het meest ideale Jin Shin Jyutsu-traject bestaat volgens mij uit 3-sporen. Het traject is aanvullend op de behandeling die je in de reguliere geneeskunde krijgt en kan altijd worden toegepast. Ook kan het (wanneer je daar voor zou kiezen) als enige traject worden toegepast. Dus of je nu hormoontherapie krijgt, of chemo, bestraald wordt of geen enkele reguliere behandeling ontvangt,  het is altijd mogelijk om Jin Shin Jyutsu aanvullend of op zichzelf staand in te zetten. En het ondersteunt je ALTIJD.

Het 3-sporen JSJ-traject bestaat uit de volgende onderdelen:

  • zelfhulp
  • hulp door je naasten  
  • behandeling door een Jin Shin Jyutsu beoefenaar

Zelfhulp omdat dat het vertrouwen in je lichaam helpt herstellen en omdat je dat altijd en op ieder moment kunt toepassen. 

Hulp van naasten omdat het erg fijn is om gestroomd te worden door een ander, bijvoorbeeld wanneer je zelf te weinig energie hebt om het te doen. Of wanneer de oefening die je nodig hebt wat lastig is om zelf uit te voeren.

En hulp door een JSJ-beoefenaar om goed van start te kunnen gaan en om later regelmatig een extra ‘boost’ te ontvangen. Een JSJ-beoefenaar kan bepalen wat de meest effectieve stroom is om toe te passen en kan jou en je naasten de oefeningen leren die helpend zijn.  

Wanneer dit alles je aanspreekt, neem dan contact op voor een oriënterend gesprek. Dat gesprek is gratis en kan telefonisch of in mijn praktijk.  Je kunt mij mailen: info@methartenhoofd.nl, appen of bellen (06-2159 8308).

Je kunt daarna beslissen of dit iets voor je is.