Met Hart & Hoofd

Over Kitty

Even voorstellen: mijn naam is Kitty Hartkamp en ik ben gediplomeerd Jin Shin Jyutsu beoefenaar.

Het is natuurlijk fijn om te weten met wie je te maken krijgt wanneer je kennis wilt maken met de mooie universele wijsheid van Jin Shin Jyutsu.

Nu kan ik uitgebreid beschrijven welke achtergrond ik heb en wat mijn opleiding en ervaring is. En dat ik bijvoorbeeld in Human Design een ‘projector’ ben en wat dat dan betekent in het contact met jou. 

Maar weet je, eigenlijk is het allerbelangrijkste, dat je je bij mij op je gemak voelt. Dat we een ‘klik’ hebben, Want dat is veel meer van belang dan al het andere. 

Wanneer jij je bij mij ontspannen en op je gemak voelt, dan heeft elke aanraking diep effect. En dat is wat uiteindelijk het mooiste resultaat oplevert. Of dat nu fysiek is of mentaal-emotioneel, dat maakt eigenlijk niet uit.  

Mijn streven is dan ook om een prettige en ontspannen en sfeer te creëren, waarin je volledig jezelf kunt zijn. En waarbij je je gehoord en gezien voelt. Van daaruit kijken we dan waar voor jou de aandachtspunten liggen,

Eigenlijk is dat alles dat van belang is.  

Mocht je toch meer willen weten,  lees dan gerust nog verder.

Zelf ben ik erg onder de indruk van Jin Shin Jyutsu.   Het is een wijsheid, waarmee ons lichaam oneindig veel herstelwerkzaamheden kan uitvoeren. Want van nature is ons lichaam gericht op balans. Hebben we het koud, dan krijgen we kippenvel zodat we meer warmte kunnen vasthouden. Hebben we het te warm, dan gaan we zweten zodat we kunnen afkoelen. Het lichaam heeft veel meer van dit soort  ingebouwde functies om de balans te herstellen. We zijn er in de drukte van alle dag wat verder van af komen te staan. Maar het hele ‘systeem’ is nog aanwezig.

Wanneer je dit ‘systeem’ bewust kunt activeren en inzetten, zal je al snel het gevoel krijgen dat je jezelf en je lichaam steeds beter leert kennen en begrijpen. Niet alleen fysiek.  Het gaat verder dan dat. Want een mens is meer dan alleen een lichaam. Alles is met alles verbonden, lichaam, geest en ziel.

Stel je eens voor hoe fijn het is om direct iets te kunnen doen als je pijn of ongemak voelt opkomen. En dat je het dan binnen enkele minuten voelt afnemen of wegvloeien. Dat geeft zoveel vertrouwen in je lichaam! Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het kan.

Als je mij een aantal  jaren geleden had verteld dat mijn lichaam in principe alles zou kunnen herstellen dat uit balans was geraakt,  dan had ik dat zeker niet geloofd. Want ik had op dat moment niet bepaald vertrouwen in mijn lijf. Ik had er eigenlijk alleen maar last van. Zoveel last, dat ik er ook allerlei negatieve gedachten over kreeg. Of waren die er eerst? Dat weet ik niet eens meer. Wat ik nog wel weet, is dat ik mij machteloos voelde. Want ik had het idee dat ik zelf niets kon doen aan die klachten. Dat het gewoon kwam doordat ik ouder werd. En dat het dus alleen maar erger zou worden.

Wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd is dat je lichaam veel meer kan dan je denkt. Het is een prachtig, maar ook uiterst gecompliceerd “instrument”.

Ben je benieuwd hoe jij dit vermogen van je lichaam zelf kunt activeren en wil je de methode leren kennen die ik dagelijks gebruik? Lees dan nog even verder.

 

Het oorspronkelijke ontwerp…

Als klein meisje was ik al geïnteresseerd in de heilzame mogelijkheden van de natuur. Het eerste boek dat ik zelf kocht ging over geneeskrachtige kruiden. Op de een of andere manier had ik het idee dat het “oorspronkelijk ontwerp” van de aarde zo was opgezet, dat voor elk probleem ook een oplossing aanwezig was.

Daarnaast was ik gefascineerd door mensen die met hun handen pijn konden verlichten of wegnemen. Ik wist toen nog niet dat ieder mens die kracht in zich heeft.

Toch duurde het lang voordat ik uiteindelijk beroepsmatig met deze fascinatie bezig zou gaan. Omdat vooral mensen in het algemeen mijn interesse hadden, ben ik eerst werkzaam geweest als adviseur P&O. Van daaruit ontstond mijn behoefte om mezelf te gaan toeleggen op coaching en counseling. Daar merkte ik al snel dat niet alles op te lossen is met alleen praten en het herformuleren van je gedachten. Sommige dingen gaan letterlijk onder je huid zitten. En moeten daar worden losgeweekt.

Toen kwam ik in contact met Jin Shin Jyutsu. Er wordt gezegd dat Jin Shin Jyutsu op je pad komt als je het nodig hebt. In mijn situatie was dat zeker het geval. In eerste instantie had ik het vooral voor mijzelf nodig. Eenmaal onder de indruk van de geweldige kracht ervan, besloot ik het te gaan inzetten in mijn coachingspraktijk. Inmiddels is JSJ het vertrekpunt.

 

Ervaar de magie 

Sinds mijn eerste ontmoeting met Jin Shin Jyutsu  heb ik veel magische momenten mogen meemaken. JSJ brengt je op een moeiteloze manier in verbinding met de bron, de universele energie. Daardoor ontstaat een evenwicht van waaruit zoveel mogelijk is. Wanneer je bijvoorbeeld luistert naar Eckhart Tolle, Joe Dispenza, Abraham Hicks, dan klinkt in al hun lessen de essentie van Jin Shin Jyutsu door (overigens zonder dat ze dat benoemen).

Ik ben overtuigd geraakt van de kracht van je Zijn en de mogelijkheden van het lichaam. Zelfs zonder dat je kunt zien wat er precies gebeurt.  Iedereen heeft het in zich. Je hebt er geen speciale gaven voor nodig; alles wat je ervoor nodig hebt, is al in jezelf aanwezig.

 

Er zijn geen grenzen aan de herstelmogelijkheden

Het is misschien moeilijk te geloven, maar vanuit die universele energie zijn er onbegrensde mogelijkheden. Als je ten diepste hart en hoofd verbindt, kan je lichaam veel herstellen dat niet goed meer functioneert. Dat wil niet zeggen dat dat ook altijd gebeurt. Het is van meerdere factoren afhankelijk en het is dan ook niet mijn bedoeling om valse hoop te wekken. Maar het ontbreken van hoop draagt m.i. in ieder geval niet bij aan kwaliteit van leven.

 

Graag deel ik het met je

Omdat ik geloof in vermenigvuldigen door te delen. Omdat ik graag wil dat jij ook grip op je lijf en je Zijn ervaart. Omdat het systeem te mooi is om voor mijzelf te houden. Daarom vertel ik je graag hoe je het in je dagelijkse routine kunt inpassen. Die informatie heb ik opgenomen in een minicursus. Je kunt ‘m hier aanvragen:

 

Wat kan ik verder voor jou betekenen?

Heb je te maken met meer dan ongemak, bijvoorbeeld klachten waarvoor de reguliere geneeskunde geen oplossing kan bieden, een chronische ziekte, of extreme vermoeidheid? Dan is de beste stap om je energie een aantal keren te laten harmoniseren.

In het geval van energetisch werk is “2 weten meer dan 1” zeker van toepassing. Bovendien krijg je van mij na een behandeling altijd persoonlijke tips mee om jezelf op de meest efficiënte manier te ondersteunen.

Meer weten?  Lees hier verder.

Of ben je meer van ‘een goed begin is het halve werk’ en wil je graag en een zo compleet mogelijke start?  Kijk dan eens bij Basis voor Balans.

 

Je bent tot hier gekomen! Dank je wel voor je interesse!

Wil je Jin Shin Jyutsu verder ontdekken, dan wens ik je een prachtige ontdekkingsreis.