Van tekort naar overvloed

Van tekort naar overvloed

Ik rijd vanuit Apeldoorn richting huis, over de Aardhuisweg. Het is een mooie nazomerdag. De zon staat laag en legt een warme, betoverende gloed over het bos en de hei. Het is een genot om doorheen te rijden. Plotseling neemt de wind wat toe en honderden goudgele herfstbladeren dwarrelen door de lucht. In het licht van de zon levert het een sprookjesachtig schouwspel op, alsof er stukjes bladgoud uit de hemel vallen. Ademloos kijk ik ernaar en heb even de wens om dit moment uren te laten duren. Maar ik ben er al weer voorbij en de bladeren zijn stil gevallen. Er is niemand op de weg. De stilte is prachtig en ik voel me een bevoorrecht mens. Dat ik dit moment mocht meemaken. En dat ik het zo intens mocht ervaren. Wie weet hoeveel van die betoverende momenten er al zijn geweest zonder dat ik ze bewust heb meegemaakt.

Wat een luxe om nu vaak, heel vaak, zulke speciale momenten te mogen ervaren. Gewoon tijdens het dagelijks leven. Ik hoef er niet voor in mijn eentje op een berg te zitten. Ik hoef er niet voor op vakantie. Ik hoef geen er niets speciaals voor te doen. Ik mag ze gewoon ervaren tijdens mijn dagelijkse bezigheden.

Als ik terugkijk is het moment dat Jin Shin Jyutsu in mijn leven kwam het keerpunt geweest. Het keerpunt van het ervaren van voornamelijk tekorten, naar het ervaren van overvloed. Het was een soort Butterfly Effect. Het begon met iets kleins, iets simpels. Het vasthouden van een vinger. En het ontwikkelde zich naar iets veel groters en indrukwekkends. Hoe kan het dat mijn leven zoveel mooier, fijner en intenser is geworden, zonder dat ik inhoudelijk iets heb veranderd? Ik woon nog op dezelfde plek, in hetzelfde huis, met dezelfde mensen. Ik heb nog dezelfde vrienden,  dezelfde hobby’s, dezelfde spullen.

Alleen toen was ik nergens blij mee. En nu leef ik in overvloed. Dat is dus ook wat Jin Shin Jyutsu doet. Het verlegt je focus van wat je niet hebt, naar alles waar je dankbaar voor kan zijn.  En je hoeft je er niet voor in te spannen. de ‘oefeningen’ zijn moeiteloos.

Over dat moeiteloos wil ik nog wel iets kwijt. Want dat wordt misschien nog wel eens verkeerd opgevat. Het beoefenen van Jin Shin Jyutsu kan inspanningsloos. Iedereen kan het. Je hebt er geen sportconditie voor nodig en je hoeft ook niet lenig te zijn. Maar je moet het wel doen. En niet 1x per maand, maar eigenlijk dagelijks. Van 1 x per maand naar de sportschool krijg je ook geen sixpack. Van 1x per maand mediteren krijg je geen ruimer bewustzijn. En van heel af en toe eens een vinger vasthouden zul je geen blijvende voordelen ervaren.

Maar als je het kunt opbrengen om Jin Shin Jyutsu in je dagelijkse leven in te passen, dan merk je na verloop van tijd wat een geweldig positief effect het op je heeft. Want hoe je het ook wendt of keert, als je iets aan je leven wilt veranderen, zul je het zelf aan moeten gaan. Dat kan niemand anders voor je doen.  Een ander kan je een weg wijzen, iets aandragen wat een inzicht kan opleveren, of je steunen. Maar de klus moet je zelf klaren. En dat kan ploeteren zijn.  Of moeiteloos :-). Die keus moet je ook zelf maken.

Wil je ook op een makkelijke manier meer overvloed in je leven voelen?

Vraag de gratis minicursus aan en ervaar of Jin Shin Jyutsu voor jou een goede manier is om je fysiek en mentaal frisser, fitter en rijker te voelen.

[inbound_forms id=”2626″ name=”Minicursus”]

♥ Je gegevens zijn veilig bij mij