Bizar verhaal: de scheve vinger

Bizar verhaal: de scheve vinger

Enkele maanden terug lag ik ‘s morgens in mijn bed even te appen (jaa, slechte gewoonte, ik weet het). En opeens viel het mij op hoe krom de ringvinger van mijn rechterhand was. Hoe kon dat nou? Ik had het nog niet eerder gezien en wist ook zeker dat het niet “normaal” was. Ik had echt wel rechte vingers!

Ik bekeek mijn hand nog eens goed. Ik zag dat het bovenste en middelste kootje van mijn ringvinger een stuk dunner waren geworden. Maar het gekste was, mijn vinger stond scheef naar rechts. Ik probeerde de vingers van mijn rechterhand tegen elkaar te drukken, maar er bleef een forse kier tussen mijn middelvinger en mijn ringvinger. Hm, vreemd. Nog eens proberen. Nee hoor, het lukt niet. Gewoon een forse kier.

Even op een rijtje zetten. Ringvinger = verdriet. Raar. Ik voel me niet verdrietig. Ik voel me juist geweldig! Maarja, dat is een aantal jaren geleden wel anders geweest. En je lichaam loopt natuurlijk altijd iets achter de feiten aan….

Ik besloot een Jin Shin Jyutsu “stroom” uit te kiezen die naar mijn mening betrokken was, en die een aantal weken dagelijks toe te passen. Na 2 dagen bekeek ik mijn vinger nog eens. Geen verschil. Na een week weer eens bestuderen. Geen verschil. De kier bleef.

Desondanks voelde het wel goed om de stroom toe te passen. Ik besloot er gewoon mee door te gaan.  In die periode had ik ook een uitwisseling afgesproken met een collega beoefenaar. Ook zij paste die stroom bij mij toe. Ik vergat de kier en deed mijn dagelijkse oefening.

Tot ik een aantal weken geleden weer eens lag te appen ‘s morgens. Huh? Wat is dat? Lijkt mijn vinger nou gewoon recht? Ik drukte de vingers van mijn rechterhand tegen elkaar. Check! Kier weg! Ook waren de bovenste 2 kootjes weer in verhouding met de rest.

Bizar toch? Of niet?

Inmiddels weet ik dat Jin Shin Jyutsu® ‘wonderen’ verricht. Of in ieder geval onverwacht herstel laat optreden. Want wat wij soms als een wonder ervaren, is vaak gewoon een uiting van het herstellend vermogen van het lichaam. Dat vermogen wordt enorm onderschat. Maar echt, alles wat in het lichaam ‘uit balans’ kan raken, kan in principe door het lichaam ook weer terug ‘in balans’ worden gebracht. Ik heb er al genoeg van gezien.  Deze vinger was voor mij niet het eerste bewijs dat ik kreeg. En zal zeker niet het laatste zijn.

Dat is ook de reden dat ik kies om te werken met Jin Shin Jyutsu®:

  • het is heel effectief
  • het ia heel geavanceerd en verfijnd, en toch heel simpel om te doen
  • het is heel goed zelf te doen is
  • het is zacht en aangenaam
  • het brengt je lichaam weer in contact met eeuwenoude wijsheid

Jammer dat ik vergeten ben om een foto te maken van die scheve vinger. Dan had je kunnen zien dat ie echt heel scheef was!

Wil je ervaren wat Jin Shin Jyutsu voor jou kan doen? Vraag dan de gratis minicursus aan:

[inbound_forms id=”2626″ name=”Minicursus”]