Bizar verhaal: de scheve vinger

Enkele maanden terug lag ik ’s morgens in mijn bed even te appen (jaa, slechte gewoonte, ik weet het). En opeens viel het mij op hoe krom de ringvinger van mijn rechterhand was. Hoe kon dat nou? Ik had het nog niet eerder gezien en wist ook zeker dat het niet “normaal” was. Ik had echt wel rechte vingers!

Ik bekeek mijn hand nog eens goed. Ik zag dat het bovenste en middelste kootje van mijn ringvinger een stuk dunner waren geworden. Maar het gekste was, mijn vinger stond scheef naar rechts. Ik probeerde de vingers van mijn rechterhand tegen elkaar te drukken, maar er bleef een forse kier tussen mijn middelvinger en mijn ringvinger. Hm, vreemd. Nog eens proberen. Nee hoor, het lukt niet. Gewoon een forse kier.

Even op een rijtje zetten. Ringvinger = verdriet. Raar. Ik voel me niet verdrietig. Ik voel me juist geweldig! Maarja, dat is een aantal jaren geleden wel anders geweest. En je lichaam loopt natuurlijk altijd iets achter de feiten aan….

Ik besloot een Jin Shin Jyutsu “stroom” uit te kiezen die naar mijn mening betrokken was, en die een aantal weken dagelijks toe te passen. Na 2 dagen bekeek ik mijn vinger nog eens. Geen verschil. Na een week weer eens bestuderen. Geen verschil. De kier bleef.

Desondanks voelde het wel goed om de stroom toe te passen. Ik besloot er gewoon mee door te gaan.  In die periode had ik ook een uitwisseling afgesproken met een collega beoefenaar. Ook zij paste die stroom bij mij toe. Ik vergat de kier en deed mijn dagelijkse oefening.

Tot ik een aantal weken geleden weer eens lag te appen ’s morgens. Huh? Wat is dat? Lijkt mijn vinger nou gewoon recht? Ik drukte de vingers van mijn rechterhand tegen elkaar. Check! Kier weg! Ook waren de bovenste 2 kootjes weer in verhouding met de rest.

Bizar toch? Of niet?

Inmiddels weet ik dat Jin Shin Jyutsu® wonderen verricht. Ik heb er al genoeg van gezien. Of eigenlijk moet ik zeggen: Jin Shin Jyutsu laat je wonderen verrichten. Ik was al overtuigd van het bijzondere effect ervan, maar ben toch altijd weer blij met zo’n “bewijsstuk”. Het is niet het eerste bewijs dat ik kreeg. En zal zeker niet het laatste zijn.

Dat is ook de reden dat ik kies om te werken met Jin Shin Jyutsu®. Er zijn veel manieren om met energie te werken. En er komen ook steeds weer nieuwe methoden bij. Dat is mooi. En ze doen allemaal goed werk. Maar de techniek en kunst van Jin Shin Jyutsu steekt voor mij met kop en schouders boven alle andere methoden (nieuwe en oude) uit.

  • Omdat het heel effectief is  (net zo effectief als je zelf toestaat)
  • Omdat het heel geavanceerd en verfijnd is, en toch heel simpel om te doen
  • Omdat het ook (en juist) heel goed zelf te doen is
  • Omdat het zacht en aangenaam is
  • Omdat het je lichaam weer in contact brengt met eeuwenoude wijsheid

Zo jammer dat ik vergeten ben om een foto te maken van die scheve vinger. Dan had je kunnen zien dat ie echt heel scheef was!

Wil je ervaren wat Jin Shin Jyutsu voor jou kan doen? Vraag dan de gratis minicursus aan.