Ook zoveel mensen in je buurt die griep hebben? Dan is het een goede zaak om je weerstand op peil te houden. Nu is de ene persoon van nature beter bestand tegen virussen en bacteriën dan de ander. Dat is op zich een gegeven. Toch kun je er wel wat invloed op uitoefenen. Naast de gebruikelijke manieren als gezond eten, voldoende nachtrust en voldoende bewegen is er nog iets dat je kunt doen. en het is heel gemakkelijk.

Want wist je dat er een plek op je lichaam aanwezig is die wordt beschouwd als de “natuurlijke antibiotica” van je lijf? Door deze plek vast te houden, activeer je alles in je lichaam dat goed is voor je weerstand.

Zo werkt het:
Leg je ene hand over de schouder aan de andere kant. Dus bijvoorbeeld leg je linkerhand over je rechterschouder, tegen je nek aan.
Leg vervolgens je andere hand (in dit geval de rechterhand) in je lies aan dezelfde kant.

Dus

  • Linkerhand over rechterschouder
  • Rechterhand in rechter lies

of

  • Rechterhand over linkerschouder
  • Linkerhand in linkerlies

Wanneer je deze houding elke avond in bed een kwartiertje aanneemt, is dat top-onderhoud voor je weerstand. Hierdoor krijgen virussen en bacteriën minder vat op je. Zo makkelijk!

En dan noem ik nog niet eens de andere voordelen van deze houding. Die krijg je er gewoon bij! Zo harmoniseert deze houding ook de energie aan de achterkant van je lichaam en kan dus goed werk doen bij rugklachten.

Deze ‘aanraking’ is onderdeel van Jin Shin Jyutsu®, oude universele wijsheid, die gebruik maakt van de functies van ons lichaam om geheel zelfstandig te herstellen.  Het lichaam heeft daarin veel meer mogelijkheden dan we ons kunnen voorstellen.

Wil je weten hoe je heel eenvoudig het zelfherstellend vermogen van je lichaam kunt activeren? Vraag dan de gratis minicursus ‘Moeiteloos in balans’ aan.