Met Hart & Hoofd

Restless legs

 

Een nare klacht, die restless legs.

En hij doet zijn naam eer aan, want het zijn letterlijk rusteloze benen: je hebt steeds het gevoel dat je ze moet bewegen om van het akelige gevoel af te komen. Wat de exacte oorzaak van dit ongemak is, daarover tasten de deskundigen nog in het duister. En misschien verschilt het ook per persoon en is er niet zomaar 1 oorzaak aan te wijzen.

Wanneer niet duidelijk is hoe een klacht ontstaat, ben ik natuurlijk geneigd om de zaak te bekijken op ‘energieniveau’. De symptomen van restless legs, zoals een akelig prikkelend of juist doof gevoel in de benen, sluiten daar naar mijn mening ook op aan.

Wat kun je op energieniveau doen?

Natuurlijk is deze suggestie een ‘algemene tip’, die eigenlijk geen recht doet aan Jin Shin Jyutsu®. Toch deel ik ‘m graag, want anderzijds is de kracht van deze ‘methode’ groot.  En dan kan het gewoon zo zijn, dat je hiermee het natuurlijke herstelproces in je lichaam kunt activeren waardoor het ongemak wordt opgelost.

Zelf heb ik nooit last gehad van restless legs. Van mensen die er wel last van hadden, heb ik gehoord dat de volgende aanpak hen ervan af heeft geholpen, nadat zij deze gedurende een week lang elke avond hebben toegepast:

Hoe pak je het aan?

Ga op je rug liggen en leg vervolgens je ene hand onder je stuitje en je andere hand aan de voorkant op je schaambeen.  Het maakt niet uit of je je stuitje met de palm of met de rugkant van je hand aanraakt. Bekijk eventueel even de foto om te zien hoe ik het bedoel. Blijven liggen zolang het goed voelt (15 tot 20 minuten wordt aanbevolen, naar langer mag ook) en dagelijks herhalen.

 

Staand of zittend kan het ook. Kies wat voor jou het meest prettig is.

 

Wat kun je nog meer doen?

Op dit bericht kreeg ik de opmerking dat ook het innemen van Magnesium Citrate een positief effect kan hebben.  Magnesium op zichzelf heeft invloed op de spieren, dus het toevoegen van suppletie kan heel nuttig zijn. Zeker als je uit je voeding onvoldoende magnesium kunt opnemen. Ik heb niet genoeg kennis van voedingssupplementen om je een specifiek advies te geven. Maar gezien de positieve berichten is het de moeite van het proberen waard. Wil je ermee aan de slag,  zoek dan een deskundige die je hierover nader kan informeren.

Succes ermee! Ik hoop dat je snel weer rust in je benen hebt ;-).