Met Hart & Hoofd

Hoe verminder je vermoeidheid in 5 minuten…

 

Je kent het misschien wel.
Je komt uitgeput thuis van een stressvolle dag en je hebt ook nog een drukke avond voor de boeg. Soms kun je zo vermoeid zijn, dat je niet weet hoe je dan die avond nog moet door komen. Het beste zou zijn om goed uit te rusten. Op tijd naar bed. Even niks. Maar dat kan niet altijd. Soms kun je niet onder bepaalde verplichtingen uit.

Hoe verminder je vermoeidheid?

Wat zou het fijn zijn als je in zo’n geval even “aan de oplader” zou kunnen, zodat je in ieder geval voldoende fit bent voor die komende paar uur.

Goed nieuws: die oplader is er en je hebt ‘m bij de hand! Er is namelijk een Jin Shin Jyutsu mudra die je helpt je snel weer fit te voelen.

Zo werkt het:

Ga rustig zitten (ook als je eigenlijk geen tijd daarvoor hebt. 5 minuten is al genoeg). Laat je armen naar beneden hangen of leg ze in je schoot.  Leg je duim over de nagel van je ringvinger. Beide handen tegelijk.
Zorg dat je ontspannen zit. Doe verder niets. Alleen voelen. Richt je aandacht maar op je vingers. Al in 5 minuten zul je verschil merken.

 Ik heb deze mudra ook wel eens onderweg gedaan, op de fiets of in de auto. Tegen de tijd dat ik bij de afspraak aankwam, was ik flink opgefrist.

Deze snelle energiser is erg handig maar niet bedoeld om telkens over je eigen grenzen te gaan.  Wanneer je structureel vermoeid bent, kun je ‘m inzetten om op krachten te komen. Het is daarbij van belang dat je de oorzaak van je vermoeidheid  achterhaalt. En dat je onderzoekt welke dingen je kunt doen om daarin verandering te brengen.

Succes. En wees een beetje lief voor jezelf ♥.

Vond je dit een handige tip en wil je meer weten over het in balans brengen van je energie via je vingers? Vraag dan de gratis minicursus aan: