Met Hart & Hoofd

Energiewerk

Het is al lang geen geheim meer dat gezondheid en energie iets met elkaar te maken hebben. Er wordt zelfs beweerd dat Einstein  al zei: “alles is energie”.

Dat er ook energiebanen in je lichaam aanwezig zijn, is dus logisch. En als je iets voor je gezondheid kunt doen dat nuttig én prettig is, dan is het wel het harmoniseren van je lichaamsenergie.

Harmoniseren van energie is een methode om het zelf herstellende vermogen van het lichaam te activeren.  Het zit al in je!

Ik ben ervan overtuigd dat het lichaam “ontworpen” is met een heel arsenaal aan “zelf herstellende” functies. Kijk naar een wond: eerst stroomt er bloed uit, dan stolt dat, vormt een korstje en uiteindelijk komt er nieuwe huid. Dat vermogen bestaat niet alleen voor de huid, maar voor het hele lichaam. Het zou jammer zijn dit vermogen onbenut te laten!

Jin Shin Jyutsu ® is een eenvoudige weg om dagelijks je energie te harmoniseren. Daarmee heb je heel veel invloed op je eigen welbevinden. Een goede start kan zijn om je eerst een aantal keren te laten harmoniseren. Zeker wanneer je nog niet gewend bent aan het werken met je eigen energie is het een prettige start. Je kunt dan het beste een afspraak maken voor een Jin Shin Jyutsu-sessie (Energie-Touch). Je krijgt van mij dan ook tips hoe je het stromen bij jezelf het beste kunt aanpakken.

Onbalans in energie kan door allerlei omstandigheden ontstaan. Een ongeluk,  overbelasting van je lichaam, levensstijl, maar ook emotionele situaties kunnen voor onbalans zorgen. Wanneer de onbalans langere tijd aanhoudt, kunnen klachten ontstaan en toenemen. De balans herstellen is heel goed te doen als regelmatige “onderhoud”. Het is goed voor je lichaam, kan geen negatief effect hebben en levert een prettig gevoel op.

 

Wanneer je eerst eens zelf wilt uitproberen hoe het werken met energie voelt, vraag dan de gratis minicursus aan.

[inbound_forms id=”2626″ name=”Minicursus”]

 

Harmoniseren van energie is geen geneeskunde. Het is het versterken van je gezondheid. Hoe beter de energie in je lichaam in balans is, hoe minder ziekte en ongemak vat op je hebben. Bezoek een arts als je klachten hebt. Maar vergeet niet het herstellend vermogen van je eigen lichaam óók in te zetten. Daarmee kun je bijvoorbeeld de periode die nodig is om te herstellen van een ziekte, operatie of aandoening, aanzienlijk verkorten.