Met Hart & Hoofd

CHECK: is dit iets voor mij?

 

Je hebt mijn site bekeken en denkt misschien: “werkt dit wel voor mij?”.

Ik denk dat het voor iedereen waardevol is om zijn energie in balans te (laten) brengen  Maar moet je op mijn mening afgaan? Beter is het om zelf te bepalen of het bij je past. Feit is wel dat er bij iedereen energie door het lichaam stroomt. En dat deze wordt beïnvloed door omstandigheden van buitenaf en van binnenuit.

Wanneer de energie in je lichaam in balans is en optimaal stroomt, kun je ook optimaal functioneren en ben je minder gevoelig voor bijvoorbeeld virussen, bacteriën of ziekten. Daar waar de energie blokkeert, ontstaat ongemak en  een voedingsbodem voor ziekte. Het is dus belangrijk om je energie vloeiend te laten stromen.

Twijfel je of de methode bij je past? Bekijk dan even de volgende vragen en antwoorden. Misschien helpt het je te bepalen of het iets voor je is.

Zijn er risico’s verbonden aan het werken met energie? 
Het werken met energie op basis van de oude Japanse wijsheid Jin Shin Jyutsu ® is zonder enig risico. Het kan alleen maar een positief effect op je gezondheid hebben.   Het is  een kwestie van in balans brengen. Waar teveel is, wordt verminderd, waar te weinig is komt bij. Er kan als gevolg van de behandeling geen overdosis of tekort ontstaan.

Bestaan energiebanen in het lichaam wel? Ik heb ze nog nooit gezien.  Inderdaad, energiebanen zijn niet zichtbaar. Soms kun je er wel iets van voelen, maar zelfs dat niet altijd. Betekent niet zichtbaar ook niet bestaand? Ik denk dat we dat punt van twijfel inmiddels al wel lang voorbij zijn. Er is meer tussen hemel en aarde dan wat we met het blote oog kunnen waarnemen. En voor wie een voorbeeld wil: WIFI bestaat ook, en is ook niet zichtbaar.

Het lijkt wel erg simpel. Bestaat er überhaupt wel zoiets als zelfherstellend vermogen van het lichaam?
De methode is enerzijds erg simpel, maar anderzijds bijzonder gecompliceerd. Net als het lichaam. Kijk eens objectief naar wat het lichaam allemaal kan zonder dat wij daar zelf ook maar iets voor doen! Al die lichaamsfuncties die (meestal) vanzelf doen wat ze moeten doen. Kijk hoe een open wond weer kan herstellen. En wat dacht je van een vrouwenlichaam, dat in staat is een kind in zich te laten groeien en ontwikkelen. Vergeleken daarmee is het herstellen van de balans toch een makkie…. Dus ja, het zelfherstellende vermogen bestaat en het is inderdaad simpel aan te sturen. Het betekent echter niet dat dit puur een fysieke kwestie is. We zijn een 3-eenheid: lichaam, geest en ziel. Het zelfherstellend vermogen werkt op basis van die 3-eenheid en kan daarvan niet los worden gezien.

Hoe weet ik of het werkt? Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van energiebanen in het lichaam.  Dat klopt. Tenminste, als je het hebt over recent wetenschappelijk bewijs waarbij de resultaten van een behandeling gedurende langere tijd in een geïsoleerde omgeven en met inzet van een controlegroep zijn bijgehouden. Maar bepaalt onderzoek of een behandeling werkt, of bepaal jij zelf of je ergens baat bij hebt?   Oude wijsheid die nu nog steeds wordt toegepast heeft zijn nut op die manier bewezen, anders was het wel in onbruik geraakt. Voor mij persoonlijk is het zelf ervaren  van de werking en de effecten zien bij anderen, meer dan voldoende bewijs.

Mijn klachten zijn lichamelijk. Ik heb pijn in mijn spieren. Wat heeft dat met energie te maken? Je kunt het eigenlijk zo zien: je lichaam is je stoppenkast. Als er ergens een klacht ontstaat, is dat een teken dat er een stop is doorgeslagen. Net als bij een echte meterkast, zit de kortsluiting meestal niet op de plek waar de stop eruit slaat. De kunst is dus om de plek van de kortsluiting te vinden. De klachten kunnen inderdaad puur lichamelijk zijn, terwijl de oorzaak toch op energieniveau kan liggen. We zouden zelfs kunnen zeggen dat elk fysiek ongemak op energetisch niveau begint.

Wat houdt die zelfhulp in? Wat ik zelf erg prettig vind van Jin Shin Jyutsu® : het is een methode die heel veel zelfhulpmogelijkheden biedt. Het zijn nagenoeg moeiteloze oefeningen, die eenvoudig in je dagelijkse routine zijn in te passen. Zelfs wanneer je te moe bent om verder ook maar iets te doen.

Er wordt wel gezegd ‘een goede gezondheid is goud waard’.  Mijn mening: met het gebruik van Jin Shin Jyutsu krijg je GOUD in je handen.

De meest eenvoudige manier om uit te proberen of het iets voor je is, is zelf aan de slag gaan. De gratis minicursus is daar heel geschikt voor. Je kunt ‘m hieronder aanvragen.