Mijn basis en bron van energiewerk is Jin Shin Jyutsu ®.

Jin shin Jyutsu is prachtige, herontdekte eeuwenoude universele wijsheid. Ik heb me vaak afgevraagd waarom het mij zo raakt. Er is zoveel aanbod om in balans te komen of aan je gezondheid te werken. Waarom past juist deze methode mij zo?

Er zijn veel zaken aan JSJ die mij boeien. Ten eerste de eenvoud ervan en de moeiteloosheid. Er komt geen ‘hocus pocus’ aan te pas. Het is eigenlijk niet meer dan het bewustworden van je innerlijke wijsheid. Wanneer ik iemand aanbeveel om bepaalde plekken op het eigen lichaam aan te raken (bijvoorbeeld om van een klacht af te komen), dan krijg ik heel vaak te horen: “Oh, deze plek houd ik al vaak vast”. Intuïtief weet je gewoon wat je nodig hebt. De toegevoegde waarde van JSJ is in ieder geval dat je bewustzijn wordt gekoppeld aan je intuïtie. Wanneer je iets met aandacht doet, is de impact groter. En de aanrakingen zijn moeiteloos.

Verder ben ik diep onder de indruk van het effect. Al vele malen heeft Jin Shin Jyutsu mij wondertjes laten ervaren. Van het binnen enkele minuten stoppen van een heftig bloedende wond tot het laten verdwijnen van een pijnplek die er al tientallen jaren zit. Het blijft voor mij magisch om te ervaren dat we deze krachten in ons hebben. En dat iedereen het heeft en er onbeperkt gebruik van kan maken. Gewoon bij geboorte mee gekregen. Het enige dat je ervoor nodig hebt is vertrouwen.

Ook vind ik het heel bijzonder hoe compleet deze oude wijsheid is. Waar manuele therapie op de banden, pezen en gewrichten inwerkt, massage op de spieren en T Touch via de huid,  verbindt Jin Shin Jyutsu al deze lagen moeiteloos met elkaar en werkt vanaf de oppervlakkige huid door tot in het bot. Zonder druk. En niet alleen het fysieke systeem wordt in totaliteit meegenomen, maar ook het mentaal-emotionele. Jin Shin Jyutsu is filosofie, psychologie en fysiologie tegelijkertijd. Een echt ‘all-inclusive’ pakket dus. En, niet te vergeten, het biedt oneindig veel zelfhulpmogelijkheden. Hef geeft je daarmee eigen verantwoordelijkheid en grip. Het is in mijn beleving de enige methode die zoveel zelfhulpmogelijkheden biedt. En die ook uitgaat van de kracht van het eigen lichaam.

Tot slot is er het grote gevoel dat dit systeem allesomvattend is. Niet alleen in de mens, maar in het hele universum. Het werkt met de universele energie, met de trillingsfrequenties. En daarin ligt alles opgesloten. Het heeft koppelingen op elk niveau. Alles is met alles verbonden en alles is energie.

Jin Shin Jyutsu is daarmee zowel een techniek als een kunst.

De techniek is een verfijnd systeem, waarbij uitgegaan wordt van 2 maal 26 energieplaatsen op het lichaam (26 links en 26 rechts).  Deze plaatsen zou je kunnen zien als “stoppen” van een stoppenkast. Ontstaat er ergens kortsluiting, dan slaat een stop eruit (ofwel de betreffende plek wordt gevoelig of pijnlijk). De plaats van de stop die eruit slaat, kan iets vertellen over de oorzaak van de kortsluiting. Daarbij wordt het geheel van de mens betrokken, lichaam, geest en ziel. Er wordt dus niet alleen gekeken naar het gevolg (bijvoorbeeld pijn in de nek), maar veel meer naar de oorzaak. Of naar de oorzaak van de oorzaak. Zo wordt steeds meer duidelijk waarom je er last van hebt en waar de oplossing gevonden kan worden.

De ‘kunst’ heeft vooral betrekking op de toepassing van de techniek. Ieder mens is uniek en alleen maar het simpel toepassen van de techniek doet geen recht aan het individu en niet aan deze oude wijsheid. Het is de kunst die ervoor zorgt dat de techniek zo wordt toegepast, dat deze jou, als  uniek individu, het beste dient.

Jin Shin Jyutsu is ook een levenskunst. We kunnen er meer zelfkennis door ontwikkelen. En zelfhulp  beoefenen.  Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je in staat bent op tijd te onderkennen wat je belemmert en beperkt. Daardoor kun je sneller ingrijpen. Beter een klein ongemak aandacht geven, dan het laten uitgroeien tot een grote klacht.

Uitgangspunt is dat de energie ongehinderd door je lichaam moet kunnen stromen. Zolang dat gebeurt, voel je je prettig en in balans. Helaas zijn er nogal wat omstandigheden die de stroom van de energie beïnvloeden. Omstandigheden buiten onszelf (straling, klimaat, luchtvervuiling) en in onszelf (negatieve gedachten, beperkende overtuigingen, oordelen). Jin Shin Jyutsu zorgt ervoor dat we in ons ‘midden’ komen, en dat de energie moeiteloos kan stromen.

 

Om Jin Shin Jyutsu te leren kennen is het ervaren van een harmonisatie eigenlijk een fijne eerste stap. Maar je kunt ook beginnen met zelfhulp. Dat heb ik zelf gedaan. Begonnen met vingers vasthouden. Dat had flinke impact! Maar de grootste vooruitgang is begonnen nadat ik meerdere harmonisaties had ontvangen. Het leek wel of de zelfhulp daarna nog beter werkte, en dat was ook zo. Hoe vaker en regelmatiger je JSJ toepast, hoe sneller je lijf weet wat er nodig is. Uiteindelijk heb je soms maar enkele minuten nodig om de gewenste reactie te krijgen. Met de minicursus help ik je een beetje op weg met de zelfhulp. Je kunt ‘m hier gratis aanvragen:

*Je gegevens zijn veilig bij mij ♥