Zorg om de zorg

Voor mijn deur staat een leuke vrouw die voor de eerste keer bij mij komt voor een Energie Touch. “Mag ik eerst even naar het toilet?” vraagt ze. “Ik heb een uurtje in de auto gezeten en veel koffie gedronken vandaag.” Natuurlijk kan dat. “Best wel een eindje rijden voor een afspraak”, denk ik, en ik vind haar stoer dat ze dat ervoor over heeft.

Als ik eenmaal met de Energie Touch begonnen ben, praten we ook wat over de ontwikkelingen in de zorg en de noodkreet van de huisartsenposten. Het was op het nieuws. Ze kunnen de werkdruk niet aan. Te veel mensen melden zich. Dat komt ook omdat op andere plekken bezuinigd wordt. Hierdoor krijgen veel mensen niet de hulp die ze op dat moment nodig hebben. Best zorgwekkend. Wat als je zorg nodig hebt en die is niet voorhanden? Hoe afhankelijk ben je dan….?

We praten over hoe kwetsbaar je bent als je voor je gezondheid alleen maar afhankelijk van anderen bent. Wanneer je het idee hebt dat alleen een apotheker, een arts of een specialist iets voor je kan betekenen als je klachten hebt of ziek bent. Dan is het des te vervelender als de hulp schaarser wordt, minder beschikbaar of moeilijker bereikbaar.

Zij vertelt mij dat dat ook één van de redenen is, waarom ze geïnteresseerd is in de Energie Touch: ze wil graag meer weten over het zelfherstellende vermogen van het lichaam en ervaren in hoeverre zij daar invloed op kan uitoefenen.

Ik vertel haar mijn ervaring: dat veel van mijn oude klachten zijn verdwenen sinds ik dagelijks mijn energie harmoniseer (en af en toe laat harmoniseren). Dat is natuurlijk erg prettig. Maar wat ik zelf nog fijner vind, is dat het mij vertrouwen geeft in mijn lijf. Als ik hoofdpijn voel opkomen en het lukt mij om dat “weg te harmoniseren”, dan geeft dat een dubbel goed gevoel. Bovendien kan ik de klacht op die manier in de kiem smoren en voorkomen dat het een heftige hoofdpijn wordt.

Ik werk mijn hele lijstje “oude” klachten af, die allemaal verdwenen zijn sinds ik mijn energie harmoniseer:

  • de (overdreven) spier- en gewrichtspijn: weg
  • de veelvuldige hoofdpijn: gone
  • de nek- en schouderklachten die ik al vanaf mijn 25e had: echt weg
  • de onverklaarbare duizeligheid: verdwenen
  • de jaarlijks terugkerende griep (soms meerdere keren per jaar): niet meer gehad

En doordat mijn ongemak verdween, ging het op alle gebieden beter met mij. Ik heb tot op heden geen pijnstiller meer hoeven nemen en ook de donkere wolken in mijn hoofd zijn verdwenen. Zelf vind ik dat best bijzonder.

Haar interesse is nu extra gewekt en ze vraagt door: “Hoe zit het dan als je echt iets hebt, ik bedoel geen ongemak maar een serieuze ziekte. Dan heb je toch gewoon een arts nodig.” Dat klopt natuurlijk. Ik leg haar uit dat het een het ander niet uitsluit. Ook naast reguliere zorg is het van belang om je energie in balans te brengen. Het ondersteunt je gezondheid en kan zorgen voor een sneller herstel (tot wel 50% sneller!). Of als herstel niet mogelijk is, dan kan het verdere achteruitgang verminderen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je je eigen lichaam beter leert kennen en aanvoelen. Het maakt je minder afhankelijk omdat je zelf ook iets kunt doen.  En het werkt niet alleen fysiek, maar ook mentaal, dus je komt op alle fronten beter in je vel te zitten.

We praten nog wat verder en filosoferen over hoe mooi het zou zijn als veel meer mensen dit zouden weten. Dat mensen voor het oplossen van klachten en ongemak iets minder afhankelijk zouden zijn van de externe reguliere zorg. Dat algemeen bekend wordt hoe je op deze manier zelf kan bijdragen aan je eigen gezondheid en herstel.

Aan het eind van onze afspraak leg ik de leuke dame een aantal zelfhulpmogelijkheden uit, die makkelijk in haar drukke agenda in te passen zijn. En zij is vastbesloten om deze dagelijks te gaan doen. “De oefeningen zijn zo simpel en moeiteloos, ik heb geen enkel excuus om ze niet te doen” zegt ze.  Tevreden gaat ze de deur uit. De volgende dag krijg ik nog een appje van haar. Ze voelt zich heel prettig na de harmonisatie en is direct zelf begonnen. Zij blij, ik blij!

Het mooie is: iedereen is in staat zijn gezondheid te versterken door het harmoniseren van energie. Wil jij dat ook? Ben je benieuwd hoe? Maak dan eens een afspraak met mij. Ik laat je graag ervaren hoe dat gaat en geef je natuurlijk ook zelfhulpoefeningen mee.